Kako pretvoriti jednostavno u mermerno kupatilo?

by | January 22, 2024
Kako pretvoriti jednostavno u mermerno kupatilo

Od dramatičnog raskoša do minimalističkih ali otmenih prostora, mermerno kupatilo bez izuzetka izgleda luksuzno. Pronašli smo najlepše primere.

Kako pretvoriti jednostavno u mermerno kupatilo?

Mermer je prirodno vodootporan i svakom kupatilu dodaje otmeni osećaj bez obzira da li ste ljubitelj modernog ili vintidž kupatila.

Mermerno kupatilo nije opcija ukoliko imate vrlo ograničen budžet, ali lepota mermera je u tome što ga možete dodati u različitim količinama i još uvek može imati veliki uticaj.

Akcentni detalji od mermera

Tekstura i kontrast sa kupatilskim pločicama u ovom kupatilu zaista podižu neutralnu šemu boja. Na taj način mermer u prostoru unosi mnogo više interesovanja, u poređenju kada bi ga postavili širom kupatila.

Zadržavanje na nekoliko ključnih oblasti omogućava prostoriji da unese više teksture i završnih obrada, dok i dalje zadržavate kohezivnost mermernim akcentima.

Mermerno kupatilo sa tradicijom

Mermer sečesto povezuje sa modernim kupatilima, da postoje načini da se ublaži izgled. Uparivanje sa nežnim šemama boja će instant pružiti manje ekstreman izgled. Ovako i dalje postižete luksuzni izgled, samo na više rustični, tradicionalni način.

Zaista šarmantan efekat možete postići tradicionalnim tapetama za kupatilo koje se koriste u ovom prostoru. Takav prikaz predstavlja prelazni dizajn – kombinaciju starog i novog koje obezbeđuje bezvremenski prostor.

Mermerna ploča za lavabo

Sam po sebi, mermer je fokusna tačka u kupatilu. Obično se nalazi u prostorijama neutralnih boja ali ovo tamno kupatilo dokazuje da ga možete upariti sa smelijim bojama i pločicama.

Prirodan kamen generalno unosi toplinu u prostor, dodaje vizuelni interes i izgleda zadivljujuće u kombinaciji sa minimalističkim pločicama. Za bezvremenski izgled, dizajneri enterijera preporučuju mermer neutralnih tonova i u manjim dozama.

Mermerni akcentni zid

Ako želite da iskoristite ideje za pozadinu kupatila, evo kako. Ova uokvirena ploča od veličanstvenog mermera izgleda kao umetničko delo.

Uokvirivanje mermera je takođe odličan način da se obezbedi prirodna fokusna tačka, štedeći trošak oblaganja celog zida, a istovremeno povećava osećaj simetrije.

Trik za vizuelno veće mermerno kupatilo

Ako tražite ideje za male pločice za kupatilo, igranje sa oblikom i razmerom zaista može povećati uticaj. Ovde je dizajner Elnaz Namaki koristio iste ploče velikog formata na podu i kadi, vizuelno povećavajući prostoe.

“Mermerne pločice manjeg formata dele jezik dizajna, ali promena tempa privlači pogled prema unutra i čini mali prostor nezaboravnijim”, kaže ona.


Miljana Momirović

Manuel Tsanoudakis/GettyImagesPlus