Najpopularnije boje za kupatilo u 2024. godini

by | January 17, 2024
Najpopularnije boje za kupatilo u 2024. godini

Ako razmišljate o renoviranju kupatila ili jednostavnom unošenju dekorativnih predmeta, ove boje za kupatilo će dominirati u 2024. godini.

Najpopularnije boje za kupatilo u 2024. godini

Ova godina je u znaku kreiranja privlačnih kupatila, a boje za kupatilo imaju vodeću ulogu u tome. Smele boje će dominirati trendovima ove godine, dok će toplije varijacije neutralnih boja zadovoljiti minimaliste.

Žuta boja

S obzirom da je kupatilo često poslednja prostorija koju koristite pre spavanja i prva kada ustanete ujutru, važno je da podiže raspoloženje.

“Uvek sam obožavao kupatila koja su ofarbana smelim bojama kao što je žuta, a vitamin D instant podiže raspoloženje”, kaže dizajner enterijera Matthew Williamson.

“Svetlo, optimistično i energično, ne možete pogrešiti sa žutim kupatilom, posebno ako je luksuzno kupatilo, jer izaziva trenutnu radost. Smatram da je žuta u svim njenim varijantama tako živa i vesela boja, svestranija je nego što ljudi misle i tako neočekivana. Žuta podiže svakodnevicu – istovremeno poziva i daje energiju.”

Zemljani tonovi

Kupatila su savršeni prostori za stvaranje mirne zone, tako da palete zemljanih boja kao što su svetlobraon i umirujuće zelene čine čuda.

“S obzirom na to da je kupatilo prostorija u kojoj možete da se opustite, prirodne boje i luksuzni dizajn će dominirati u 2024. godini”, potvrđuje Hannah Yeo, menadžer marketinga boja u Benjamin Moore-u.

“U kombinaciji sa prirodnim drvetom i slojevitim teksturama, takvo kupatilo će sigurno biti toplo, obavijeno i umirujuće.”

Plava boja

Neke palete boja su usko povezane sa kupatilima, i nema razloga da se ne oslanjate na tradiciju u 2024. godini ako je to vaš stil.

“Kada su u pitanju boje za kupatilo, nikada ne možete pogrešiti sa dekoracijom u plavoj boji. Nadam se da ćemo 2024. godine videti više dubine i raznolikosti u plavom kupatilu”, kaže  Kathy Kuo, dizajner enterijera i izvršni direktor u  Kathy Kuo Home.

“Ne plašite se da odete dalje od tamnoplave i svetloplave boje — zašto ne eksperimentišete sa pruskom plavom, tirkiznom i francuskom plavom za otmeni izgled kupatila?”

Neutralne boje za kupatilo

Balans vintidž i modernog izgleda može pomoći u stvaranju luksuznog kupatila, a odabir prave palete boja savršeno upotpunjuje detalje. Neutralne boje poput prijatnih braon, toplih belih i sivih tonova dobro funkcionišu u različitim prostorima.

Takva paleta boja izvlači toplinu koja je meka i romantična sa dodirom luksuza sa metalnim i staklenim akcentima.

Belo kupatilo sa prirodnim materijalima

Bela je bezvremenska boja u svakom prostoru, posebno u kupatilu. Dodajte toplinu i vizuelni interes tako što ćete ga upariti sa ormarićima za kupatilo od prirodnog drveta i zlatnim akcentima za klasičan izgled.

“Došlo je do definitivnog pomaka ka jednostavnosti prirode i refleksije prirodnog sveta”, kaže Mor Krisher, šef dizajna proizvoda u Caesarstone-u. “Mislim da se zato trenutni trendovi dizajna vrte oko prirodnih materijala i održivih proizvoda. Uvek predlažemo da date prioritet zaista bezvremenskim dizajnom koji će se voleti godinama.”

 


Miljana Momirović

Ivan Zaplatynskyi/GettyImagesPlus