Ovo je dokaz da je crno kupatilo čist luksuz

by | November 22, 2023
Ovo je dokaz da je crno kupatilo čist luksuz

Prefinjenost ne leži samo u svetlim i jarkobelim prostorima. Crno kupatilo ne samo da unosi dozu otmenosti, već i jednostavnost pretvara u luksuz.

Ovo je dokaz da je crno kupatilo čist luksuz

Boje u kombinaciji sa crnom

Ako želite da eksperimentišete sa crnom, onda kupatilo može biti odlično mesto za početak (ali i kuhinjski elementi bi mogli biti dobar izbor za igranje). Ako želite da budete hrabri i upustite se u transformaciju, razmislite o tome da uključite metalik da biste zagrejali te tamne nijanse.

Važno je uravnotežiti težinu crne sa toplim akcentima kao što su mesing, drveni tonovi, topla siva boja i dramatično osvetljenje. Uopšteno govoreći, smele boje mogu da izgledaju pomalo grubo u odnosu na crnu, ali pridržavanje zemljanih tonova omekšava čitav ambijent.

Monohromatska šema

Monohromatska šema boja pružiće vam najbolje od oba sveta i mogućnost da dodate više crne sa manjim detaljima tu i tamo.

Za one koji cene očaravajuće kontraste i smele detalje, preporučujemo da isti uzorak koristite i na zidovima i na podu. Geometrijski obrasci ovde funkcionišu posebno dobro. Crne-bele pločice za kupatilo od poda do plafona lepo hvataju svetlost, stvarajući dodatnu intrigu.

Crna kao akcentna boja

Crna boje je sve popularniji izbor za kupatila jer dodaje sofisticiranost i kontrast, stvarajući moderan i elegantan izgled. Ako ne želite da preopterećujete prostor, počnite sa postavljanjem manjih elemenata kao što su crne baterije, slavine, vrata za tuš-kabinu, farbanje kade i slično.

Uravnotežite crnu sa svetlijim nijansama poput bele ili kreme da biste održali harmoničan izgled kupatila. Nema pravila, zato budite hrabri i odvažni da biste kreirali šemu enterijera koja će vam se dopasti.

Razbijte crninu lakšim elementima

Ako su vaši crni zidovi mat, dodajte neke svetlucave elemente za dašak glamura.

Zanimljiva bleda i reflektujuća pozadina za kupatilo je odlična ideja za dodavanje fantastične taktilne karakteristike u crno kupatilo. Ne samo da dodaje osvežavajući kontrast već i daje osećaj osvetljenosti u prostoriji. Suprotstavljanje tamnog okruženja svetloj pozadini stvara vizuelnu harmoniju koja je istovremeno upečatljiva i smirujuća.

Tamne tapete za crno kupatilo

Crno kupatilo je hrabar i seksi izbor u enterijeru. Dobro je koristiti tamne tonove za kontrast, bilo da su u pitanju pločice, zidovi ili tapete. Na taj način pomaže da se ostali elementi, a posebno metalni, ističu.

Završne obrade

Ovaj trik može da posluži u bilo kojoj prostoriji, a posebno dobro funkcioniše u kupatilu malih dimenzija. Koristite mat boju na zidovima, a zatim ukrasite donji deo zidova kupatilskim pločicama sa sjajnom završnicom.

Crna boja može odmah doneti osećaj glamura i raskoši u kupatilo. Pružiće oštar, elegantan kontrast sa svetlo belim porcelanom i reflektujućim završnim obradama – koristite ga sa čistom belom na plafonu ili podu za savremeni monohromatski osećaj.

 


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus