Zidni paneli za dnevnu sobu: Uzbudljiva, netipična i savremena rešenja

by | May 15, 2024
Zidni paneli za dnevnu sobu

Drveni zidni paneli nisu jedina opcija. Pripremili smo uzbudljive alternative za dnevnu sobu koje će pružiti dozu autentičnosti svakom prostoru.

Zidni paneli za dnevnu sobu

Popularnost zidnih panela i dalje vlada, a nije teško razumeti zašto. Raspoređeni u svom prepoznatljivom rešetkastom uzorku, drveni paneli donose teksturu i strukturu šemama. Iako je tradicionalni format pouzdan metod, vredi razmotriti alternative. Od minimalističkih i neutralnih do betonskih panela, dizajneri pomeraju granice svojom kreativnošću. Razgovarali smo sa dizajnerima enterijera da bismo pomogli u dešifrovanju sveta zidnih obliga, šta treba i ne treba, i sve između.

Kvadratni paneli

Drveni paneli u dnevnoj sobi uvode suptilnu šemu koja se dopunjava sa bojama i oblicima. Za dekorativne zidne panele, uzdignuti kvadrati raspoređeni na autentičan način donose geometriju i vizuelni interes prostoru koji izgleda savremeno. U ovoj dnevnoj sobi, kvadratni paneli kontrastiraju sa zakrivljenom plafonu i ponavljajućim se kružnim motivima u dekoraciji za stilski modern izgled.

Zidni paneli u boji

Ova rubin crvena kućna kancelarija u okviru dnevne sobe savršeno ističe kako zidni paneli mogu uneti dozu drame u prostor. Većina sličnih modela su prilagodljivi, mogu se smanjiti i modifikovati tako da odgovaraju svakom prostoru. Reč je o dekorativnim lajsnama koje podsećaju na panele, a mnogo je lakše rukovati sa njima.

Minimalistički zidni paneli u dnevnoj sobi

Umesto klasičnih boja, dnevna soba je obložena zidnim panelima u neutralnoj boji. Rezultat je prozračni i otvoreni prostor koji pruža toplinu i spokoj. Prednosti minimalističkih panela su što omogućavaju da dodate teksturu zidovima bez privlačenja prevelike pažnje. Takođe postiže savremeni izgled napuštanjem tradicionalnih drvenih panela.

Betonski paneli

Beton možda ne izgleda kao očigledan izbor za zidne panele dnevne sobe, ali može stvoriti moderan izraz u vašem domu. Uz svoju izdržljivost, betonski paneli u umirujućim sivim tonovima savršeni su za one koji traže minimalistički dodir.

U ovom domu, beton igra važnu ulogu u slojevitosti kuće, preuzimajući dekorativnu ulogu izvan njenog strukturalnog značaja. Za moderan izgled inspirisan brutalističkom arhitekturom, betonske ploče van forme raspoređene u obliku mreže oponašaju izgled zidnih obloga, ali sa potpuno drugačijim efektom. Kada je stilizovan sa nameštajem toplim bojama nasleđa, beton zaista dolazi do izražaja na zidovima.

Zidni paneli visokog sjaja

Sjajne površine su odlične u stvaranju luksuznog prostora jer njihove šarene i blago reflektirajuće površine daju unutrašnjosti trenutni dodir glamura. Zidni paneli visokog sjaja privlače pogled i pružaju strukturu prostoriji, dok istovremeno dodaju živu dozu boje.

Kombinacija drveta sa jedne strane, grubog kamena u sredini i sjajnih panela sa druge strane stvaraju vizuelni dijalog između prostorija što ovo mesto čini prelepim.

 

 


Miljana Momirović

Lilas Gh/GettyImagesPlus