Veoma jednostavne ideje za spektakularan izgled dnevne sobe

by | March 26, 2024
Veoma jednostavne ideje za spektakularan izgled dnevne sobe

Samo zato što je dnevna soba mala ne znači da ne može imati stil.

4 veoma jednostavne ideje za dnevnu sobu

Šta je hendikep u maloj sobi? Osim svojih metara, naravno, činjenica da mora kombinovati iste funkcije kao velika dnevna soba u manje prostora. Odnosno, to je prostor gde se sastajemo, gledamo televiziju, igramo, primamo prijatelje … i sve to ne gubeći iz vida koliko je to gostoljubivo koliko i praktično.

Potrebna vam je moderna bela sofa

Sigurno ste, ako je vaša dnevna soba mala, već odlučili da je dekorišete u svetlim tonovima i maksimizirate prirodno svetlo kako biste povećali osećaj prostora jer ne možete da menjate stvarne metre.

Šta je zvezdani komad svake dnevne sobe? Sofa, naravno. U El Mueble-u volimo dnevne sobe sa belim sofama i, ako i nema mnogo metara, oni su najbolji izbor. Ali ne bilo koja sofa. Trebalo bi da bude mekano, ukusno i, uprkos tome što je belo, trebalo bi da ima mnogo stila. Onaj na slici, na primer, ima laskavu crnu oblogu koja mu daje ličnost i takođe izgleda odlično sa slikama na zidu.

Izaberite sofu koja odgovara prostoru koji imate. Za nekoliko metara, velika sofa je bolja od dve male. Ako treba da upotpunite prostor za okupljanje, uvek ga možete zatvoriti foteljom ili pufovima. Ako se slažu sa sofom, mnogo bolje. Takođe, samo zato što je vaša sofa bela ne znači da nema boju. Jastuci i karirani su vaši saveznici koji će mu dati život i dašak trenda.

Nameštaj sa više funkcija

Nameštaj po meri je uvek najbolja opcija kada je prostor ograničen. Prilagođavaju se kao rukavice brojilima i možete ih planirati prema svojim potrebama. Ako, pored toga, kombinuju više od jedne funkcije, uspeh je zagarantovan. Kao i ovde, TV ormarić ima fioku ispod, prostor za odlaganje vreća za pasulj i gornju policu.

Da bi se dobro uklopila u prostor i smanjila njegovu vizuelnu težinu, najbolje je da bude ofarbana ili lakirana u istoj boji kao i zidovi ili čak u svetlijem tonu. Ovde je preostali prostor upotpunjen drvenom komodom koja daje toplinu i spaja ostatak oštave dnevne sobe. Pored toga, njegov gornji deo je korišćen za davanje dekorativnijeg dodira dnevnoj sobi, sa dva podupirača, vazama u boji i lampom, u beloj i drvenoj, sa nordijskim osećajem.

Veoma jednostavne ideje za zidove

Kao u ovoj dnevnoj sobi, gde se praktična polica proteže duž zida sofe i proteže se dalje. Napravljen je od hrastovog drveta, koji se uklapa u pod, stočiće za kafu i radni sto koji se nalazi na zadnjoj strani sofe i služi kao osnova za podršku setu fotografija koje dnevnoj sobi dodaju lični štih i stil.

U malim dnevnim sobama, zid sa policama je ekonomična i dekorativna alternativa prilagođenoj polici za knjige i, osim toga, vizuelno ne zauzima prostor. Ako ih koristite samo za podršku slika, dubina od oko 10 cm sa višim prednjim delom će biti dovoljna da služi kao zaustavljač za radove. Ako ga želite za svoje knjige i druge ukrasne predmete, biće vam potrebno 30 cm dubine.

Tepih je neophodan

Tepisi su neophodni za zoniranje i uspostavljanje dekoracije u dnevnoj sobi, bilo da je velika ili mala. U idealnom slučaju, dnevni boravak je uokviren tepihom koji sakuplja sve svoje elemente. Pored toga, tepisi su savršeni za sakrivanje hladnog poda ili osvetljavanje tamnog.

Naši favoriti? Bele vunene prostirke kratke dlake, savršene i zimi i leti, i najbolji izbor u malim dnevnim sobama. Vlakna su još jedan siguran pogodak. Otporni su i topli i savršeni za dodavanje prirodnog dodira dnevnoj sobi


Borjana Božić

Denis Shevchuk/gettyimages