Stil za leto: Ideje za dekoraciju dnevnog boravka

by | July 8, 2024
Stil za leto: Ideje za dekoraciju dnevnog boravka

Leto je stiglo, a sa njim i želja da osvežimo naše domove i unesemo malo letnjeg šarma u svakodnevicu. Da li ste se ikada zapitali kako da vaš dnevni boravak postane prava letnja oaza? Želite li da saznate koje boje, materijali i dekoracije najbolje odgovaraju letnjem ambijentu?

Stil za leto: Vaš dom u režimu za odmor

U ovom tekstu, pružićemo vam 10 inspirativnih ideja koje će vam pomoći da transformišete svoj dnevni boravak u prostor pun svetlosti, svežine i letnje atmosfere. Spremni za promene? Krenimo zajedno u ovu dekorativnu avanturu.

Prirodni materijali u dnevnom boravku

Osier, ratan, juta, drvo – ovi prirodni materijali su veoma popularni u enterijerima željnim prirode. Sa dolaskom lepšeg vremena, pravo je vreme da se prepustite ovom trendu koji vodi ka opuštanju i povratku prirodi. Kako da ih lako uključite u svoj dnevni boravak? Jednostavnim detaljima koji se lako menjaju: odlučite se za tepih od jute, stavite biljke u korpe od osiera, izvadite stari nameštaj od ratana, stolice ili stočiće. Ako želite dodatno da poboljšate izgled, zamenite plastične dekoracije ovim prirodnim materijalima koji mirišu na pravo letnje uživanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Stočić sa pločicama za letnji izgled

Mali i veliki kvadratići ponovo su popularni u kupatilima i kuhinjama, a sada su se probili i u dnevne boravke. Stočići sa pločicama dodaju dozu originalnosti prostoru. Možete koristiti stare stočiće i sami ih obložiti pločicama ili kupiti novi model. Ovaj trend je savršen za letnji ambijent vašeg dnevnog boravka!

Članak se nastavlja posle reklama

Lake zavese za letnju svežinu

Zavesi su idealan dodatak za osvežavanje izgleda sobe! Tokom leta, težimo ka više svetlosti u prostoriji, ali želimo da se zaštitimo od znatiželjnih pogleda. Investirajte u lagane, šarene zavese koje će osvežiti vaš dnevni boravak.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodajte trend stolice koje podsećaju na leto

Svaka sezona donosi nove trendove, a letnja sezona nije izuzetak. Stolice od ratana su klasičan izbor, ali niske stolice od drveta i osiera postaju sve popularnije. Ove stolice, sa svojim prirodnim materijalima i blago nagnutim oblikom, dodaju dozu boemskog stila i opuštenosti.

Novi zidovi za letnji izgled

Ako već dugo želite promenu, leto je savršeno vreme za to. Jednostavan zid prekriven tapetama u terakota boji može uneti dodatni karakter u vaš dnevni boravak.

Članak se nastavlja posle reklama

Stil za leto: Lagani materijali za dnevni boravak

Nije samo reč o zavesama; svi tekstili u prostoriji treba da budu lagani. Sklonite teške vunene prekrivače i jastuke, i zamenite ih laganim posteljinom i lanenim jastucima.

Članak se nastavlja posle reklama

Cveće i moderne vaze

Leto je savršeno vreme za cveće! Suvo cveće ili sveži buketi unose prirodnu lepotu u vaš dnevni boravak. Kombinujte ih sa modernim vazama od terakote ili keramike.

Pretvorite dnevni boravak u letnju rezidenciju

Ako još uvek ne planirate odmor, pretvorite svoj dnevni boravak u pravo letnje utočište. Koristite materijale poput belih platnenih jastuka, dodajte dekoracije u obliku školjki ili kaktusa za tropski izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Nameštaj koji se lako premesti

Leto je idealno vreme za preuređenje dnevnog boravka. Okrenite kauč prema spolja, dodajte lako prenosivi nameštaj poput stolića i pufova. Na taj način, lako možete preneti nameštaj na terasu i stvoriti veću životnu prostoriju.

Pustite dnevni boravak da živi

Jedan savet za uspešan letnji dnevni boravak ove godine: pustite ga da živi! Ostavite Marie Kondo pristup i neka prostorija bude prava životna oaza. Otvorite vrata terase i neka prostor bude slobodan i prirodan, bez nepotrebnog radnog prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Ove ideje će vam pomoći da vaš dnevni boravak pretvorite u pravo letnje utočište, čak i ako još uvek niste na odmoru!


ProCreators/gettyimages