14 univerzalnih saveta koji olakšavaju svakodnevni život

by | July 7, 2024
14 univerzalnih saveta koji olakšavaju svakodnevni život

Martha Stewart je postala sinonim za eleganciju i praktičnost u domaćinstvu, sa decenijama iskustva u savetovanju o svemu, od kuvanja do uređenja prostora.

Saveti Marte Stjuart za efikasniji dan: 14 ključnih saveta

Njene jednostavne, ali efikasne tehnike i trikovi postali su nezaobilazni za mnoge koji žele da olakšaju svakodnevne zadatke. Od saveta za kuvanje bez nereda do efikasnih metoda čišćenja i održavanja, Martha je inspiracija za brojne domaćice širom sveta. U nastavku, delimo nekoliko njenih najboljih saveta koji će vam pomoći da transformišete svoj svakodnevni život.

Martha Helen Stewart je američka biznismenka, spisateljica, kuvarica, televizijska ličnostn i bivša manekenka. Kao osnivačica Martha Stewart Living Omnimedia, uspeh je postigla raznim poslovnim poduhvatima koji su obuhvatali izdavaštvo, emitovanje, trgovinu i e-trgovinu. Napisala je brojne bestseler knjige, izdavačica je magazina Martha Stewart Living.

Članak se nastavlja posle reklama

Mike Coppola/gettyimages

Olakšajte svakodnevicu uz ovih nekoliko saveta i trikove Marte Stjuart

1. Skuvajte slaninu bez nereda

Kuvanje slanine na šporetu može biti neuredno zbog prskanja masti. Marten savet? Skuvajte je u rerni. Ova tehnika je jednostavna, a mast se može lako ukloniti i sačuvati za pripremu jaja i krompira.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Sačuvajte ostatak paradajz paste

Većina recepata zahteva samo mali deo paradajz paste. Da biste sačuvali ostatak, otvorite oba kraja konzerve sa otvaračem. Uklonite i odbacite jedan metalni kraj, dok drugi ostaje. Umotajte konzervu u plastičnu foliju i zamrznite preko noći. Sutradan koristite metalni kraj da istisnete zamrznutu pastu.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Iscedite limun bolje

Da biste izvukli više soka iz limuna, isecite vrh limuna pre nego što ga stavite u cediljku. Ovo pomaže da limun bolje stane u alat i omogućava vam da dobijete više soka.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Ispravno polirajte metal

Poliranje metala može biti izazovno, ali Marta preporučuje korišćenje proizvoda koji su formulisani za određeni metal. Pratite prethodne obrasce poliranja kako biste postigli najbolji sjaj.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Lako uklonite meso jastoga

Fleksirajte rep jastoga i umetnite viljušku između ljuske i mesa, s leđima viljuške okrenutim nagore. Uvijte i povucite da izvadite ceo rep.

6. Oslobodite zaglavljenu fioku

Članak se nastavlja posle reklama

Ako vaša stara drvena komoda ima zaglavljene fioke, protrljajte donju stranu fioke voštanom svećom. Nakon nekoliko poteza, fioke će se lako otvarati.

7. Uklonite masne mrlje pomoću kukuruznog skroba

Ako imate masnu mrlju koju ne možete da uklonite, koristite kukuruzni skrob. Pospite skrob po mrlji i ostavite da stoji 15 do 20 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

8. Oljuštite više čenova belog luka

Stavite čenove belog luka u teglu i protresite sa poklopcem. Izvadite beli luk i brzo utrljajte tešku spoljašnju kožu, a zatim ponovite proces.

9. Testirajte seme iz bašte

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste testirali da li su seme iz vaše bašte vredna sadnje, stavite 10 semena u vlažan papirni ubrus i stavite u zatvorenu kesu. Pratite koliko semena proklija i izračunajte procenat klijavosti.

10. Presavijte čaršav sa lastišem

Znanje kako pravilno presaviti čaršav sa lastišem je korisno. Marta deli svoju metodu koja proizvodi četiri oštra ugla i ravnu površinu.

Članak se nastavlja posle reklama

11. Uklonite miris belog luka sa ruku

Da biste brzo uklonili miris belog luka, trljajte prste o predmet od nerđajućeg čelika ispod tople tekuće vode.

12. Napravite savršene kolače

Koristite kašiku za sladoled sa mehanizmom za oslobađanje kako biste napravili ujednačene kolače koji se ravnomerno peku.

13. Izbelite veš na pravi način

Za vraćanje beline veša, koristite rastvor za predtretiranje, zatim operite sa kiseoničnim izbeljivačem i deterdžentom.

14. Uklonite mrlje od crnog vina

Na delikatnim tkaninama, potopite mrlju denaturalizovanim alkoholom i isperite belim sirćetom. Na čvrstim tkaninama, pospite so po mrlji, pustite da stoji pet minuta, a zatim prelijte ključalom vodom sa visine od najmanje jednog metra.


ProCreators/gettyimages

Tags: