IKEA trpezarija za samo 15 000 dinara: Uz aplikaciju dizajniramo elegantnu prostoriju

by | July 8, 2024
IKEA trpezarija za samo 15 hiljada dinara: Od staromodne prostorije do elegantne

IKEA je poznata po svojoj inovativnosti i praktičnim rešenjima za uređenje doma, a njihova nova aplikacija Kreativ predstavlja još jedan korak ka olakšavanju procesa uređenja.

IKEA trpezarija: Pomoću aplikacije menjamo staru kuhinju 

Ova aplikacija omogućava korisnicima da virtuelno postavljaju nameštaj u svoju prostoriju, pomažući im da vizualizuju kako će izgledati konačni rezultat. U nastavku ćemo vam objasniti kako da korak po korak koristite ovu aplikaciju.

Korak 1: Preuzimanje aplikacije, kreiranje naloga i odabir prostorije

Prvi korak je da preuzmete i instalirate Ikeinu aplikaciju sa App Store-a (za iOS uređaje) ili Google Play Store-a (za Android uređaje). Nakon instalacije, otvorite aplikaciju i kreirajte nalog. Potrebno je uneti osnovne podatke poput imena, e-mail adrese i lozinke. Ako već imate IKEA nalog, možete se prijaviti sa postojećim podacima.

ikea aplikacija

Kada se prijavite, odaberite prostoriju koju želite da uredite. Aplikacija vam daje opciju da birate između različitih prostorija poput dnevne sobe, spavaće sobe, radnog prostora itd. Takođe, možete da snimite fotografiju vaše stvarne prostorije.

Korak 2: Skeniranje prostorije

Ako ste odabrali opciju da uredite svoju stvarnu prostoriju, aplikacija će vas voditi kroz proces skeniranja prostorije. Koristeći kameru vašeg telefona, snimite prostoriju iz različitih uglova. Aplikacija koristi naprednu tehnologiju za kreiranje preciznog 3D modela vašeg prostora. Skeniranje prostorije se vrši u 4 etape, a aplikacija vam daje detaljno upustvo kako to da sprovedete.

skeniranje
skeniranje

Korak 3: Odabir i postavljanje nameštaja

Nakon što je prostorija skenirana, možete početi sa izborom nameštaja.

ikea

Važna i vrlo korisna opcija pre početka dizajniranja jeste mogućnost da postojeći nameštaj uklonite. Aplikacija će prepoznati sve postojeće elemente i skenirati ih. Dovoljno je da kliknete na opciju “sakrij sve” i dobićete potpuno praznu prostoriju.

korak 3

Pregledajte Ikein katalog unutar aplikacije i izaberite komade nameštaja koji vam se dopadaju. Povucite i postavite nameštaj u virtuelnu prostoriju. Možete menjati položaj, rotirati nameštaj i prilagođavati veličinu kako biste dobili najbolji raspored.

trpezarija

Ako ste zadovoljni kako sve izgleda, možete direktno iz aplikacije da kupite sve komade nameštaja i dekoracije koje ste koristili u svom projektu. Aplikacija vam pruža listu svih odabranih artikala sa cenama i opcijama za naručivanje.

PRE/POSLE: Ikea trpezarija kreirana u Kreativ aplikaciji

ikea

Skenirana prostorija

 

ikea

Trpezarija dizajnirana pomoću opcije Kreativ

Ikeina aplikacija Kreativ predstavlja revolucionarni alat za sve one koji žele da vizualizuju svoje ideje i eksperimentišu sa različitim stilovima uređenja pre nego što donesu konačnu odluku. Isprobajte ovu aplikaciju i otkrijte nove mogućnosti za uređenje vašeg doma na najlakši i najkreativniji način.

 


Download it/gettyimages