Sive i smeđe dnevne sobe: 11 najlepših primera

by | January 26, 2024
Sive i smeđe dnevne sobe: 11 najlepših primera

Ako razmišljate o tome da uključite boje sive i smeđe u veći deo svoje dnevne sobe, ali niste sigurni kako najbolje stilizovati ove nijanse, došli ste na pravo mesto za inspiraciju.

Sive i smeđe dnevne sobe su bezvremenski trend

Naredne sobe u sivim i smeđim tonovima uključuju ove jednostavne, neutralne nijanse, ali nikako nisu obične – zapravo su prilično sofisticirane. Siva i smeđa su bezvremene boje koje su definitivno ovde da ostanu, pa nastavite sa čitanjem kako biste dobili inspiraciju za preuređenje svog prostora.

Drveni zidovi i sivi nameštaj

Drveni paneli mogu dodati luksuzan izgled dnevnoj sobi. Da biste osigurali da prostor ne deluje previše tamno, odaberite nameštaj svetlijih boja koji će dodati prozračnost prostoru. Sivi kauč i krem fotelja prikazani ovde su savršen izbor za ovu sobu.

Nežne nijanse smeđe

Mnogi ljudi mogu zamisliti smeđu boju i odmah pomisliti na tamniju varijaciju nijanse, ali napomenite da nema ničeg lošeg u dekorisanju svetlo smeđom bojom po vašem izboru. Razmislite o mekim drvetima, tonovima taupe i više.

Rustični šarm za sive i smeđe dnevne sobe

Drvene grede se lepo slažu sa sivim kamenom stvarajući rustičan izgled dnevne sobe koji je dobrodošao i spreman za zabavu. Držanje prirodnih tonova poput ovih je jednostavan način da unesete prirodu u prostor i prihvatite izgled kao u brvnari.

Srednjevekovni dizajn

Jedna lepa stvar kod boja sive i smeđe je da se slažu sa raznim stilovima dizajna. Izgledaju jednako lepo u klasičnim prostorima kao i u prostorijama srednjeg veka poput ove.

Dodir boje

Imajte na umu da vaša dnevna soba u sivim i smeđim tonovima ne mora biti bez boje. Možete se i dalje odlučiti za živopisne umetničke radove ako želite. Zapravo, neutralni tonovi će omogućiti da sve hrabrije boje dođu do izražaja.

Luksuzna koža

Kožne stolice će dodati dodir luksuza bilo kojoj dnevnoj sobi. Da biste očuvali savremeni izgled, a ne da izgleda kao klub, uparite svoje kožne stolice sa modernim sivim kaučem sličnog stila kao što je prikazano ovde.

Teksturalni komadi

Sivi zidovi sa teksturama dodaju mnogo karaktera ovoj dnevnoj sobi – a prevelika drvena konzola sa drvenim detaljima jednako je upečatljiva. Što više teksturalnih dodira u prostoru, to bolje.

Miksovane nijanse

Miksajte nijanse sive i smeđe u svojoj dnevnoj sobi za sakupljen izgled. Ovde vidimo tamno sive fotelje uparene sa svetlo sivim kaučem, kao i drveni sto za kafu stilizovan uz zavese u nežnoj taupe boji.

Tmurna atmosfera

Smeđa i siva mogu zajedno stvoriti tmuran prostor koji je savršen za uživanje uz dobru knjigu ili film. Za ohrabrujući izgled, držite se baršuna i mekih tkanina koje pozivaju na dodir.

Minimalistički dizajn

Ako želite svetlu i prozračnu dnevnu sobu, ali i dalje volite boje smeđe i sive, želećete da uzmete inspiraciju iz ove prostorije koja vešto inkorporira ove nijanse bez preterivanja. Minimalistički detalji omogućavaju ovim tonovima da se istaknu.

Miks materijala

Smeđa boja unosi se u prostor kroz različiti drveni nameštaj koji se slaže sa plišanim stolicama u bebino plavoj boji. Unošenje ovih boja u različitim materijalima omogućava prostoru da zablista kroz različite teksture.

 

Borjana Božić

Polnon Prapanon/gettyimages