Prolećni trendovi za dnevnu sobu: 9 ideja za sezonsko osveženje

by | March 18, 2024
Prolećni trendovi za dnevnu sobu: 9 ideja za sezonsko osveženje

Proleće je vreme za osveženje, kako u prirodi tako i u našim domovima.

Prolećni trendovi za dnevni boravak: 9 proverenih ideja

Ako želite da udahnete novi život u vaš dnevni boravak, evo 9 trendova za sezonu 2024. koji će ga osvežiti i učiniti ga živahnim.

Zeleni akcenti

Osvežite vaš dnevni boravak dodavanjem dodira zelene boje u različitim nijansama. Možete dodati jastučiće, prekrivače, vaze, slike ili čak tepih da oživite vaš prostor.

Cvetni printovi

Zašto ne prilagoditi fotelju sa cvetnim presvlakama? Dolaskom proleća, ovaj print postaje ključna reč sezone i u 2024. godini neće biti drugačije. Iskoristite priliku da dnevnom boravku date svež i veseli dodir.

Roze boja asocira na procvetalo drveće

Boja roze je na vrhu trendova ovog proleća i imate mnogo načina da je uključite u vaš dnevni boravak, bilo suptilno ili upadljivo. Možete se odlučiti za diskretne detalje poput jastučića, prekrivača ili dekorativnih dodataka, ili ako želite da budete smeli, slobodno ofarbajte zid kako biste stvorili impresivan vizuelni utisak!

Vintage stil je u prolećnom duhu

Ove sezone, trend u dekoraciji dnevnog boravka usmerava se ka vintage stilu: obnovljeni, nasleđeni nameštaj ili komadi inspirisani dizajnom iz drugih era pomoći će vam da dodate dozu karaktera i ličnosti prostoriji.

Laneni materijali

Oni su savršen izbor za oblačenje dnevnog boravka ovog proleća. Elegantni, ali neformalni, oni su idealna opcija za stvaranje udobne i opuštene atmosfere. Ne morate menjati sofu, ali je prati nekoliko lanenih jastuka u paleti boja koje se uklapaju u dekor. A ako dodate i neke cvetove, još bolje!

Ljubav prema ručnom radu

Na lokalnim pijacama, radnjama sa ručnim radom ili veb sajtovima poput možete pronaći jedinstvene komade sa kojima možete dodati dodir ličnosti i originalnosti dekoraciji vašeg dnevnog boravka. Ručno pletene korpe, ručno pravljena keramika, vezenje…

Nameštaj koji jednako dogavara dnevnom boravku ali i balkonu

Uključite baštenski nameštaj u dekoraciju dnevnog boravka i efekat proleća će biti odmah vidljiv. Neke stolice od vlakana, osim što su idealne u dnevnoj zoni, pružiće taj svež, prirodan i ležeran dodir koji proleće od nas traži.

Minimalistički izgled

Pripremite se da dočekate proleće u mirnom i harmoničnom dnevnom boravku, gde manje znači više. Nameštaj sa čistim linijama, neutralne boje koje daju osećaj prostranosti i jasnoće i sve u redu. Ostavite prostor da energija slobodno teče i ne zaboravite da uključite biljke i cveće kako biste dodali toplinu i vitalnost vašem minimalističkom prostoru.

Prolećni trendovi za dnevnu sobu uključuju pastelne boje

Još jedan trend koji dolazi kući za proleće su palete pastelnih boja. Ove meke i delikatne nijanse savršene su za stvaranje sveže i opuštene atmosfere u dnevnom boravku. Možete ih kombinovati međusobno kako biste dobili harmoničnu i mirnu paletu, ili ih kontrastirati neutralnim tonovima poput bele ili sive ako tražite moderniji izgled.


Borjana Božić

BildWerk/gettyimages