Prirodni trend je najpopularniji za dnevne sobe u 2024.

by | March 28, 2024
Prirodni trend je najpopularniji za dnevne sobe u 2024.

Prirodni materijali, neutralne boje i opušten ambijent definišu okruženje koje teži prirodnom izgledu, deko trendu koji trijumfuje i u uređenju dnevne sobe.

Prirodni trend za dnevne sobe je apsolutni hit

Opušten i svetao vazduh ulazi u dnevne sobe što će biti trend 2024. Prirodni izgled se sve više nameće zbog svog bezvremenog i smirenog karaktera i posvećenosti prirodnim materijalima, kao što su drvo i vlakna, kao i neutralnim i toplim tonovima kod kuće.

Kako uvesti ovaj stil u svoju dnevnu sobu? Bežanje od veština i izbor za paletu svetlih boja, nameštaj opuštenih linija i prirodni tekstil, sve zajedno. Eksterijer takođe dobija na značaju unutar kuće, sa velikim prozorima koji poboljšavaju ulazak svetlosti i boje unutrašnjost bojama prirode. To su elementi koji ne smeju da nedostaju.

Prvo, jasna osnova

Beli, bež, svetli pesak… Ukrasite svoju dnevnu sobu podlogom u svetlim tonovima kako biste je ispunili svetlošću i mirnim vazduhom. Obojite njima plafone i zidove, ali i grede ako ih ima vaša dnevna soba ili lajsne. Idealno je da objedinite zidove, podove i nameštaj u ovim bojama. Da biste dali osećaj jedinstva, izaberite neprekidni pod, kao što je mikrocement svetle boje, ili prirodni i topli materijal, kao što je tradicionalni pod od tufa ili drvene letvice.

Nepogrešiv drveni nameštaj

Drveni nameštaj je osnova za davanje prirodnog izgleda vašoj dnevnoj sobi. Stolić za kafu je komad koji je najviše prisutan u dnevnoj sobi, tako da da ili da mora biti napravljen od drveta. Izaberite čvrst sto za kafu, ako je moguće sa policom ili fiokom, i to u srednjem tonu drveta, tipa hrast, koji je topliji. Nose se i komadi sa veoma izraženim zrnom i grubom završnom obradom, što daje više zanatski izgled.

Drvo takođe može biti prisutno u bočnim stolicama, stolnim lampama ili čak u poslužavniku. Da bi izgledao dobro, pokušajte da završnu obradu svog drvenog nameštaja učinite što sličnijim.

Otvorena dnevna soba

Neka se vaša dnevna soba poveže sa ostatkom kuće tako što ćete ukloniti vrata, pa čak i neke zidove, čime ćete poboljšati protok svetlosti i osećaj prostranosti. Otvorite dnevnu sobu prema kuhinji i ona će postati srce vašeg doma. Naravno, moraćete da ih ukrasite u istom stilu i tonovima tako da postanu jedinstveni prostor.

Izaberite glatke frontove za nameštaj i obložite manje estetske elemente, kao što su frižider i mašina za pranje sudova. Da biste sakrili njegovo prisustvo, izaberite haubu integrisanu u plafon ili radnu površinu.

Prirodni trend: Sofa za opuštanje

Ako želite da svojoj dnevnoj sobi date prirodan izgled, potrebna vam je ‘prijateljska’ sofa koja ukazuje na spokojan vazduh okoline. Potražite dizajn sa čistim linijama u svetloj boji, koji odgovara ostatku dekoracije, u prirodnoj tkanini, kao što su lan i pamuk.

Ako imate decu, izaberite tkaninu otpornu na mrlje ili, ako to ne uspe, sofu sa skidajućim presvlakama koje ćete, čak i ako su bele, lako čistiti. Sa jastucima sa istom svetlom bazom i nekim bojama u prirodnim tonovima, kao što su senf ili zelena, svež dodir je zagarantovan.

Prirodna vlakna su neizostavna

Ratan, juta, esparto trava, pleter… Prirodna vlakna su još jedna neophodna da bi vašoj dnevnoj sobi dali prirodan osećaj. Da biste maksimalno povećali svoje prisustvo, tepisi su vaši najbolji saveznici. Osim što uokviruju dnevni boravak, oni će vašoj dnevnoj sobi dati puno topline i zanatskog osećaja.

Svoj tepih od vlakana možete popratiti nekim svestranim pufovima, korpana za odlaganje tekstila i lampama koje će ispuniti dnevnu sobu stilom, a dajući svetlosti toplinu. Druga opcija je da dnevnu sobu upotpunite bambusovom foteljom, koju možete koristiti i napolju, ili tradicionalnim dodirom drvene i klupe. Imate mnogo opcija.


Borjana Božić

ProCreators/gettyimages