Minimalistička dnevna soba koja privlači pažnju: Izdvajamo najlepše primere

by | February 14, 2024
Minimalistička dnevna soba koja privlači pažnju: Izdvajamo najlepše primere

Ako želite da dizajnirate prostor koji izaziva osećaj smirenosti, minimalistički stil dnevne sobe možda je pravi izbor za vas.

Minimalistička dnevna soba: Najlepši primeri

Ova estetika se sveo na minimum i prihvata lepotu jednostavnosti, uz pažljiv odnos prema detaljima, dekoru i teksturama. Minimalistička dnevna soba ne mora izgledati prazno; zapravo, uz pravi pristup, može delovati savršeno dobrodošlo i toplo.

Kako možete postići ovaj izgled?

Treba da se držite uglavnom neutralne palete boja i da ograničite vizuelni nered poput “glasnih” uzoraka i upadljivih komada koji mogu odvratiti pažnju od ostatka vašeg enterijera. Stvorite harmoniju u svom domu sa komadima koji se dopunjuju i zajedno stvaraju koherentan izgled.

A ako niste sigurni odakle da počnete kada je u pitanju dizajniranje minimalistčke dnevne sobe – imamo rešenje! Evo, vodeći dizajner Havenly-a, Kelsey Fischer, deli osam dizajnerskih ideja koje vam mogu pomoći da stvorite jednostavan i potpuno miran prostor.

Unesite udobne detalje

Kada je u pitanju unošenje dekorativnih predmeta u minimalistčku dnevnu sobu, ključna reč je “svesno”. Selekcija knjiga i nekoliko sitnica pomažu da ovaj enterijer deluje malo više “živopisno” i udobno – ali ne i zatrpano.

Stvorite besprekoran efekat

Veliki, duboko sedi beli sekcionalni kauč idealno je mesto za opuštanje u ovoj minimalistčkoj dnevnoj sobi. Zbog toga što se uklapa u bele zidove koji ga okružuju, prostrana opcija za sedenje ne preplavljuje prostor već stvara udoban, intiman ambijent.

Igrajte se sa strukturom

Dinamični oblici i siluete mogu pomoći da minimalistčki prostor izgleda sofisticiranije i interesantnije – na kraju krajeva, “minimalno” ne mora značiti “jednostavno!” Široke, zakrivljene noge stola za kafu, skulpturalna Jeanneret stolica i moderna plafonska svetlost unapređuju ovaj minimalistički prostor.

Dodajte kontrast

Nekoliko crnih detalja može napraviti veliki utisak u većinom belom prostoru. Mala stolica za akcenat je odlična tačka fokusa, ali nekoliko drugih crnih detalja – viseća svetiljka, pokrivač, šipka za zavese, knjiga na stolu za kafu – sve to povezuje celokupni izgled.

Slojevite luksuzne teksture

Kremasti, ručno vezani tepih postavlja savršenu osnovu za ovu rafiniranu i minimalističku dnevnu sobu. Raskošne bež zavese naglašavaju visinu plafona ovog prostora i unose element topline. I, naravno, duboki sedišta ovog belog modularnog kauča čine ovaj enterijer izuzetno privlačnim.

Minimalistička dnevna soba: Izaberite vašu zapaženu nijansu

Dodir boje može osvežiti jednostavan, neosmišljen prostor – samo pogledajte kako ovaj svetlo plavi kauč unosi osećaj lakoće i živosti u ovu minimalističku dnevnu sobu. Neutralni tepih sa samo dodirima hladnih tonova savršeno se dopunjuje.

Stvorite koheziju sa umetnošću

Galerijski zidovi možda deluju više prikladno za eklektične, maksimalističke prostore, ali sve zavisi od vašeg pristupa. Kao što ova dnevna soba pokazuje, kuriran, savršeno poravnat crno-beli galerijski zid može biti prava stvar da podignete vaš prostor na sledeći nivo.

Uključite prirodne teksture

Za više organski moderan pristup minimalizmu, okrenite se prirodnim materijalima – poput drveta, jute, sisala i gline – kako biste uneli teksturu i dimenziju u prostor. Potražite jedinstvene komade, poput stolice sa okruglim rukohvatom, i istaknite prirodne arhitektonske detalje svog doma, poput drvenog plafona u ovom prostoru. Oni su sjajan način da minimalna dnevna soba bude bliža zemlji.

 


Borjana Božić

Polnon Prapanon/gettyimages