Kuća za odmor: Prirodna oaza napravljena od drveta

by | July 2, 2024
Kuća za odmor: Prirodna oaza napravljena od drveta

Kada je Rajan Šepard iz građevinske kompanije PCM Projekts kupio kuću na plaži iz 1970-ih, znao je da će njeno renoviranje biti izazovno. Umesto da sruši sve i počne ispočetka, angažovao je svog prijatelja, arhitektu Metjua Vudvorda, kako bi transformisao običnu kuću u porodičnu oazu koja živi u harmoniji sa prirodom.

Kuća za odmor: Inspirisani japanskom arhitekturom

Arhitekte su pristupile renoviranju sa vizijom da ojačaju vezu kuće sa prirodnim okruženjem, inspirišući se elegantnom jednostavnošću japanske arhitekture i vabi-sabi estetikom koja nalazi lepotu u nesavršenosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PCM Projects (@pcm.projects)

Članak se nastavlja posle reklama

Nova kuhinja, trpezarija i dnevni boravak zamenjuju staru spoljnu terasu, postajući centralna tačka doma. Klizne drvene pregrade zamagljuju granice između unutrašnjosti i prirode, omogućavajući da se u potpunosti uživa u pogledu na okean i zvuke prirode.

Usposobljavanje veze sa okolinom

Okolina kuće je veoma slikovita – Sidnejska luka pruža neverovatan pogled kroz šikare eukaliptusa. Arhitekte su istakle povezanost enterijera sa pejzažom, birajući prirodne materijale i ugradnjom kliznih prozora i vrata koji pomažu da priroda uđe u kuću. Unutrašnjost je dizajnirana tako da odražava prirodnu lepotu okoline, stvarajući umirujući i osvežavajući ambijent.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuća za odmor: Prostor za uživanje i opuštanje

Neki od prozora kuće gledaju na baštu i bazen, do kojih se može pristupiti unutrašnjim stepeništem koje povezuje dva nivoa. Dodatni smeštaj uključuje kućicu pored bazena u prizemlju i poseban studio za goste sa čajnom kuhinjom, spavaćom sobom i kupatilom sa posebnim ulazom. Ovi prostori pružaju dodatnu privatnost i komfor, idealni su za goste ili za odmor i opuštanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Arhitekte su uspele da transformišu običnu kuću na plaži u prelepu porodičnu kuću koja slavi harmoniju sa prirodom i pruža savremen i udoban životni prostor. Ova drvena kuća u Sidneju predstavlja inspirativan primer kako renoviranje može uneti novi život u stari dom, istovremeno zadržavajući njegovu suštinu i povezanost sa okruženjem.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova drvena kuća u Sidneju pokazuje kako dobro osmišljeno renoviranje može pretvoriti običan prostor u jedinstveno utočište koje slavi lepotu prirode i udobnost savremenog života.


runna10/gettyimages

Tags: