Pre i posle: Renoviranje stana za novi početak s puno nežnosti

by | June 17, 2024
Pre i posle: Stan koji je preuređen s puno nežnosti za novi početak

U Parizu, u XVII arondismanu, stan od 150 m² koji je nekada delio sa bivšom suprugom, sada je doživeo potpunu transformaciju pod vođstvom Alexandra Gorle, stručnjakinje za enterijer koju je pronašao preko Houzz.fr platforme. Ovaj četrdesetogodišnji otac, nedavno razveden, želeo je da promeni atmosferu stana i maksimalno iskoristi prostor u kome živi sa svoje dvoje dece.

Od hladnog do toplog: Renoviranje stana

Pre renoviranja, stan je bio organizovan na način koji nije odgovarao novonastaloj situaciji samohranog roditelja. Prostorije su bile povezane u enfilade, bez jasne podeljenosti između dnevnog boravka, trpezarije, kuhinje i radne sobe. Dekor je dominirao crno-bela kombinacija, što je stvaralo hladan utisak. Međutim, nakon intervencije Alexandre Gorle, stan je dobio potpuno novi izgled i funkcionalnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Jedna od ključnih promena bila je reorganizacija prostora tako što su dnevni boravak i radna soba zamenili mesta, čime je stvoreno udobnije okruženje za celu porodicu. Enterijeristkinja je koristila tople nijanse i mekane oblike kako bi zagrejala prostor, uključujući svetli hrast i bledoružičasti ton od Ressource-a. Takođe, dodat je i element claustra u obliku trougla kako bi se razbila monotonija linija u prostoru.

Renoviranje kuhinje:

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja je takođe prošla kroz promene zadržavajući postojeći plan i kvalitet kvartznog radnog stola, ali je dobila novi izgled sa zelenim fasadama od Ressource-a. Spavaća soba je doživela potpunu transformaciju sa novim nameštajem po meri i zelenom Pinacée bojom koja je dodala svežinu prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Novi dizajn za spavaću sobu

Članak se nastavlja posle reklama

Jedna od zanimljivih promena bila je i modifikacija ulaznih vrata u spavaću sobu, čime je stvorena bolja funkcionalnost i osećaj prostranosti. Ovaj jednostavan potez imao je veliki uticaj na percepciju prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova renovacija ne samo da je promenila izgled stana, već je i uticala na kvalitet života samohranog oca i njegove dece. Iskustvo Alexandre Gorle pokazuje kako profesionalni pristup može radikalno transformisati enterijer i stvoriti prostor prilagođen novim životnim okolnostima.

Uz pomoć platforme kao što je Houzz.fr, vlasnici stanova mogu pronaći prave stručnjake za svoje projekte renoviranja, čime se osigurava da svaki detalj bude pažljivo osmišljen i izveden. Ova priča o renovaciji stana služi kao inspiracija svima koji žele da unaprede svoj prostor i učine ga funkcionalnim i estetski prijatnim, bez obzira na izazove koje život može doneti.


Borjana Božić

Lisa Anna/gettyimages