Elegantna zelena kuhinja: 15 ekskluzivnih primera

by | June 4, 2024
Elegantna zelena kuhinja: 15 ekskluzivnih primera

Šta kažete na to da unesete malo dinamike u svoju kuhinju odabirom zelenog modela? Boja koja asocira na prirodu, zelena kuhinja je ključ za prostor u kojem je prijatno boraviti. Otkrijte naše najlepše modele zelenih kuhinja.

Zelena kuhinja: Trend koji se ponavlja

U feng šuiju, zelena boja je povezana sa idejom rasta i obnove. Ona takođe predstavlja mladost i transformaciju, veoma cenjenu boju za podsticanje kreativnosti. Toplo preporučena za kuhinju, prostoriju koja je prijatna, dinamična i mesto okupljanja, zelena u dekoru ima sve što je potrebno da se dopadne. Za kuhinju blizu prirode, svežu i elegantnu, zelena je savršena. Korišćena na nameštaju, zidu ili nekoliko dekorativnih dodataka, unosi „zdravu“ notu u prostoriju u kojoj se pripremaju ukusna jela za celu porodicu.

Zelena kuhinja: Zašto je izabrati?

Još jedna velika prednost zelene boje je to što se lako kombinuje sa drugim nijansama, jer ima mnogo tonova poput tamno zelene, žalfija zelene, zelene jabuke… Može se istaknuti u kombinaciji sa svetlim bojama, poput belih ili krem zidova, ili kuhinjskog nameštaja od prirodnog drveta. U živopisnim detaljima, zelena donosi pop efekat u kuhinju, čineći je originalnom i modernom. U kuhinji, zelena donosi harmoniju i veoma je opuštajuća, zahvaljujući asocijacijama na prirodu. Živahna, zelena podstiče entuzijazam… što je potrebno za kuvanje!

Koju zelenu kuhinju izabrati?

Izaberite zelenu kuhinju da biste se izdvojili, za prostor posvećen dobrobiti, opuštanju. Dodajte živopisne detalje za stvaranje dinamike i energije. Sa lepom zelenom koja izgleda pomalo staro, možete dobiti retro kuhinju u stilu seoske kuće, dok će tamno zelena, boja boce, evocirati skandinavsku dekoraciju, koja je vrlo moderna.

Zelena se kreće od svetlo zelene do boje jele, preko maslinaste i fluorescentno zelene, vrlo privlačne! Imamo širok izbor, a ako se plašite da koristite zelenu u celom prostoru, rezervišite je za gornje ormariće, radnu površinu ili zid kuhinje. U malim detaljima, zelena pokazuje smelost i stvara kontraste. Veoma prirodna, ova nijansa je inspirisana zdravom trendom kako bi dekoracija vaše kuhinje bila u skladu sa sadržajem vaših tanjira. Za vašu inspiraciju, evo izbora najlepših modela zelenih kuhinja koji će vas sigurno oduševiti.

1/15 Zelena kuhinja i tamno drvo, IKEA

2/15 Svetlo zelena kuhinja, Leroy Merlin

3/15 Moderna zelena kuhinja, Cuisine Plus

4/15 Bezvremenska zelena i bela kuhinja, SoCooc’

5/15 Tamno zelena i bela kuhinja, Plum Living

6/15 Zelena kuhinja sa centralnim ostrvom, Lapeyre

7/15 Mala tamno zelena kuhinja i mermer, Leroy Merlin

8/15 Retro zelena kuhinja, La Cornue

9/15 Paralelna tamno zelena kuhinja, Lapeyre

10/15 Zelena kuhinja u obliku slova L, Plum Living

11/15 Velika rustična zelena kuhinja, Cuisines Morel

12/15 Zelena kuhinja sa rebrastim frontama, Superfront

13/15 Kuhinja u I obliku zelene boje, Cuisine Plus

14/15 Opremeljena zelena kuhinja, Schmidt

15/15 Zelena i svetlo drvena kuhinja, Cuisinella

 

Borjana Božić

YKvision/gettyimages