Stan u Barseloni sa stilom: Klasična arhitektura susreće modernu dekoraciju

by | June 19, 2024
Mali stan u Barseloni sa stilom: Klasična arhitektura susreće modernu dekoraciju

U srcu Barselone, u jednoj od najpoznatijih zgrada, dizajnerka enterijera Pia Kapdevila izvela je čudesnu transformaciju malog stana od 70 m².

Stan u Barseloni: Zanimljivi detalji u modernom dizajnu

Ovaj projekat pokazuje kako se, uz pravilnu organizaciju prostora i jedinstvenu kombinaciju stilova, svaki kutak može iskoristiti na najbolji mogući način. Rezultat je stan koji odiše funkcionalnošću i stilom, zadržavajući pri tom šarm klasične arhitekture.

Ulazni prostor sa karakterom

Pri samom ulasku u stan, dočekuje vas prekrasan hidraulični pod, tipičan za tradicionalne barselonske stanove. Ovaj pod se proteže kroz ceo stan, stvarajući konzistentan i elegantan vizuelni tok. U predsoblju je postavljen prilagođen nameštaj koji deli prostor i organizuje raspored doma, dajući mu karakter i funkcionalnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevni boravak: Spoj klasičnog i modernog

Dnevni boravak je prostran i uređen s posebnom pažnjom. Dominira veliki kauč u obliku šezlonga, čija boja i oblik donose notu sofisticiranosti. Klasičan plafon sa gipsanim ukrasima savršeno se uklapa sa hidrauličnim podom, stvarajući prijatan i autentičan ambijent. Televizijski ormarić i visoka polica za knjige ključni su elementi za odlaganje, čime se dodatno povećava funkcionalnost prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvorena kuhinja: Spoj estetike i praktičnosti

Kuhinja zadržava svoju originalnu strukturu, ali su detalji poput ormarića ispod radne ploče i slavine modernizovani. Bela boja, koja dominira kroz ceo stan, prisutna je i ovde, doprinoseći osećaju čistoće i prostranosti. Gornji ormarići pružaju dodatni prostor za odlaganje, dok rolo na prozoru osigurava privatnost i estetski sklad.

Članak se nastavlja posle reklama

Stan u Barseloni: Trpezarija srce doma

Trpezarija se nalazi između kuhinje i dnevnog boravka, jasno odvojena hidrauličnim podom. Stol, napravljen po meri, savršeno se uklapa sa bibliotekom koja deli prostor. Ova organizacija omogućava da se uživa u specifičnostima svakog dela stana, bez osećaja pretrpanosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Glavna spavaća soba sa kupatilom: Oaza mira

Glavna spavaća soba sa sopstvenim kupatilom pravi je luksuz u malom prostoru. Blage tonove i diskretne boje doprinose osećaju smirenosti. Svaki centimetar je pažljivo iskorišćen – od ormara po meri do kliznih vrata koja vode u kupatilo. Cirio lampa, lični izbor dizajnerke, dodatno obogaćuje prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo: Minimalizam na delu

Glavno kupatilo je kompaktno i funkcionalno, sa svim neophodnim elementima na dohvat ruke. Bela boja i porcelan dominiraju, stvarajući čist i moderan izgled. Tuš kabina, toalet i zona za pranje savršeno su uklopljeni u ograničenom prostoru.

Gostinjska soba: Toplina i elegancija

Gostinjska soba je uređena sa posebnom pažnjom na detalje. Drveno uzglavlje i klasična posteljina stvaraju topao i prijatan ambijent, dok moderni dodaci poput figure na noćnom ormariću i produžene plafonske lampe donose dašak savremenosti. Neutralne tonove i diskretna dekoracija karakterišu ovu prostoriju.

Članak se nastavlja posle reklama

Transformacija ovog stana od 70 m² u Barseloni pokazuje kako se sa pravim pristupom i kreativnošću može postići funkcionalan i estetski privlačan prostor. Pia Kapdevila je uspela da zadrži suštinu klasične arhitekture dok je unela moderne elemente, stvarajući tako dom koji je istovremeno elegantan i praktičan.


Lisa Anna/pexels.com