7 kreativnih načina da uredite prazne uglove u vašem domu

by | July 2, 2024
7 kreativnih načina da uredite prazne uglove u vašem domu

Unesite svetlost u prazan ugao vašeg doma sa ovim pametnim savetima za stilizovanje koji maksimalno koriste mali prostor.

Sredite prazne uglove: Novi detalji u domu uz malo truda

Bez obzira na to gde živite ili kolika je vaša kuća, verovatno imate poneki prazan ugao koji čeka da bude uređen. Ali gde god da postoji prazan prostor, postoji i mnoštvo mogućnosti – i mogli biste se iznenaditi koliko načina postoji da pretvorite prazan ugao u vizuelno privlačan deo vašeg doma. Okrenuli smo se stručnjacima za uređenje enterijera kako bismo saznali kako oni vole da stilizuju prazne uglove, transformišući ih u prostore koji su podjednako funkcionalni i prijatni koliko i lepi.

Napravite udobnu kućnu kancelariju

Mali ugao je savršeno mesto za postavljanje udobne kućne kancelarije. Izaberite sekretarski sto ili mali tradicionalni sto i dodajte dekorativnu lampu kako bi vaš radni prostor bio topao i privlačan. Ovaj pristup je omiljen kod Liz Vilijams, dizajnerke enterijera i vlasnice Liz Vilijams Enterijeri. “U ovom praznom uglu gornjeg hodnika sa predivnim svetlom, kreirali smo mali radni prostor,” kaže ona. “Razmišljajte o funkcionalnosti i formi prilikom dekorisanja praznih uglova koje često viđate.”

Članak se nastavlja posle reklama

Unesite prirodu u dom

Prazan ugao je savršeno mesto za unošenje malo prirode u vaš dom. “Razmislite o tome da stavite biljku u ugao,” kaže Debi Metjus, dizajnerka enterijera i vlasnica Debbie Mathews Antiques & Designs. “U ovom svetlom i prozračnom sunčanom salonu, dodali smo viseću paprat kako bismo uneli mekoću i punoću u ugao i povezali unutrašnjost sa spoljašnjošću.” Biljke i prirodno zelenilo su zaista transformativni, unoseći novi život u svaki prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodajte dodatno sedenje

Trebate li dodatno mesto za sedenje? Postavite stolicu u prazan ugao, gde može poslužiti kao dekoracija i dodatno mesto za sedenje kada imate goste. “Ova crna kožna stolica sa jednostavnim, ali interesantnim linijama dodata je u ugao kućne kancelarije,” kaže Metjus. “Korišćena je da definiše ugao i istakne dve grafike koje vise pored nje. Ne plašite se da se igrate sa zabavnim bojama ili printovima za dozu ličnosti i šarma!”

Članak se nastavlja posle reklama

Izaberite upadljivu lampu

Osvežite svaki prazan ugao sa prelepom upadljivom lampom. “U ovom praznom uglu radne sobe, dekorisali smo oko antiknog konzolnog stola sa različitim teksturama i materijalima,” kaže Vilijams. “Lampa je uvek dobra ideja za ugao, a zelena Demijohn lampa je bila savršena ovde.” Postavljanje lampe u ugao takođe može pomoći reflektovanju svetlosti u ostatak sobe, posebno u prostorijama sa svetlim zidovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Izaberite skulpturalnu stolicu za prazne uglove

Ako imate stolicu koja je više dizajnirana za gledanje nego za sedenje, prazan ugao može biti savršeno mesto da je izložite. “Razmislite o skulpturalnoj stolici koja dodaje arhitektonski interes prostoru,” kaže Metjus. Ponekad forma prevlada nad funkcijom, i to je upravo ono što neki ugao treba! “U ovom uglu dnevne sobe, dodala sam interesantnu arhitektonsku Curule stolicu,” kaže Metjus. “Ova stolica sa reljefnim kožnim tapacirungom, zakrivljenim nogama i mesinganim akcentima služi kao skulpturalni fokus u prostoru koji bi inače bio izgubljen.”

Članak se nastavlja posle reklama

Izaberite sto sa lepom tkaninom

Stolovi sa stolnjacima, nekada smatrani potpuno zastarelim, doživljavaju povratak u dekoraciji enterijera. “Stolovi sa stolnjacima se mogu lepo smestiti u ugao kao ništa drugo,” kaže Metjus. “I tkanina može trenutno dodati mekoću i šaru u ono što bi mogao biti dosadan ugao.” Stolovi sa stolnjacima su odličan način da unesete boju u prostoriju, a mogućnosti su beskrajne. “U ovoj dnevnoj sobi, dodali smo sto sa stolnjakom koji je odmah definisao prostor sa svojim plavim paisley uzorkom i plisiranim dizajnom,” kaže Metjus.

Dizajnirajte funkcionalan ulaz

Pretvorite neugodan ugao pored ulaznih vrata u funkcionalan ulaz tako što ćete dodati mali sto, lampu i možda komad nameštaja za diskretno odlaganje cipela. “U ovom uglu pored ulaznih vrata, kreirali smo stilizovanu vinjetu koja dodaje svetlost i mesto za odlaganje ključeva,” kaže Vilijams. “Dodavanje cveća ili jednostavnog zelenila je odličan način da unesete život u ugao.” Ako ne želite odgovornost za pravu biljku ili cveće, veštačko zelenilo je takođe dobra opcija.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Lisa Anna/pexels.com