Skromno, ali funkcionalno: 6 jeftinih ormara koji maksimizuju prostor 

by | June 8, 2024
Skromno, ali funkcionalno: 6 jeftinih ormara koji maksimizuju prostor 

Kada je prostor u našem domu ograničen, važno je umetnuti svaki dostupan ugao na pametan način. Ormari su neizbežni u tom procesu, ali ne moraju da budu gromadni i skapi da bi bili funkcionalni.

Primeri jeftinih ormara koji maksimizuju prostor

Evo nekoliko ideja koje će vam pomoći da maksimizujete korišćenje prostora u svom domu, bez prekomernog trošenja:

Metalni otvoreni ormari

Ovi laki metalni ormani sa fiokama su savršeni za male prostorije, pošto ne zauzimaju mnogo mesta. Jednostavno ih montirajte u bilo kom uglu spavaće sobe za dodatni prostor za skladištenje odeće.

Otvoreni ormari sa zavesama

Zamenite prednje strane ormara tkaninskim zavesama da biste skrili neuredne stvari i dodatno uštedeli prostor.

Mali ormar ispod stepenica

Prostor ispod stepenica može biti iskorišćen za mali ormar ili komodu za skladištenje kaputa, jakni i ostalih stvari koje ne treba da bude izložene.

Ormari oko vrata

Iskoristite prostor oko vrata u vašem domu postavljanjem uskog i visokog ormara koji će iskoristiti taj prostor do plafona. Ugrađeni ormarici sa frontovima koji se uklapaju u dizajn vrata čine funkcionalan i ujednačen izgled. Ovakvi ormarici se mogu koristiti za skladištenje stvari kao što su peškiri, čaršavi i posteljina u prostorima kao što su kupatila ili blizini spavaćih soba.

Iskoristite hodnik sa ormarićima po meri

Hodnici i prolazi mogu biti iskorišćeni za postavljanje malog ormara za skladištenje. Od odabira male garderobe do izrade ormara po meri ili postavljanja klupe koja se otvara kao sanduk, postoje razne opcije koje mogu da vam pruže dodatni prostor za skladištenje kod kuće. Ovakvi ormarici mogu da budu idealno rešenje za skladištenje obuće i za izuvanje cipela kada dođete kući.

Mali ormar ugrađen u rupu

Ugradni ormarici su odličan način da se iskoristi svaki kutak vašeg doma na najbolji način. Odlučite se za uske ormare koji se uklapaju u raspoloživi prostor ili naručite ormar po meri za iskorišćavanje udubljenja u zidu. Tranzitni prostori ili hodnici obično su idealna mesta za postavljanje malih ugrađenih ormara.

Ove ideje su proste, efikasne i prilagodljive, idealne za bilo koji dom koji treba da maksimizuje svoj prostor.

Borjana Božić

Lisa Anna/pexels.com