5 stvari u dnevnoj sobi kojih bi trebalo da se rešite odmah

by | July 3, 2024
5 stvari u dnevnoj sobi kojih bi trebalo da se rešite odmah

Evo pet stvari kojih bi trebalo da se rešite odmah kako biste poboljšali izgled i funkcionalnost vaše dnevne sobe.

Stvari u dnevnoj sobi kojih se morate rešiti odmah ako želite moderan izgled

Dnevna soba je centralno mesto u svakom domu, prostor gde provodimo najviše vremena sa porodicom, prijateljima, ili sami uz omiljenu knjigu ili film. Zbog svoje važnosti, ona zaslužuje da bude uredna, organizovana i estetski prijatna. Međutim, često se dešava da se u dnevnoj sobi nakupe stvari koje narušavaju njen izgled i funkcionalnost. U nastavku vam predstavljamo pet stvari kojih bi trebalo da se rešite odmah kako biste svoj prostor učinili lepšim i prijatnijim za boravak.

Članak se nastavlja posle reklama

Suveniri

Suveniri doneti sa putovanja mogu imati sentimentalnu vrednost, ali često mogu izgledati neusklađeno i narušavati estetiku prostora. Dizajneri savetuju da ih ne držite razbacane po sobi. Umesto toga, razmislite o kupovini vitrine u kojoj ćete ih izložiti kao deo lepo organizovane kolekcije. Ovako ćete stvoriti utisak reda i elegancije u vašem domu.

Neusklađene saksije za cveće

Saksije različitih veličina i stilova mogu delovati neuredno. Pokušajte da odaberete saksije koje su usklađene po boji i dizajnu, kako bi se bolje uklopile u vaš enterijer. Ako trenutno nemate odgovarajuće saksije, možda je bolje da privremeno premestite biljke dok ne pronađete odgovarajuće.

Žice i punjači

Žice i punjači za različite uređaje često izazivaju nered u dnevnoj sobi. Uložite u kutije sa ugrađenim punjačima ili pronađite način da ove predmete sakrijete u zatvorene odeljke nameštaja. Ovo će doprineti urednijem i organizovanijem izgledu vaše sobe.

Članak se nastavlja posle reklama

Novine, časopisi, računi

Hrpe novina, časopisa i računa mogu brzo preuzeti kontrolu nad vašim stolovima i policama. Oslobodite se ovih papira tako što ćete ih rasporediti u kutije ili fascikle. Na ovaj način ćete lakše pronaći ono što vam treba, a vaša dnevna soba će izgledati čistije i urednije. Takođe, razmotrite opciju kupovine držača za novine koji će vam pomoći da organizujete ove predmete.

Loše slike i zastarele stvari u dnevnoj sobi

Umesto da držite loše slike ili neprofesionalne radove na zidovima, zamenite ih kvalitetnim posterima ili reprodukcijama umetničkih dela. Posteri su pristupačni i mogu značajno poboljšati vizuelni izgled vaše dnevne sobe ako su pravilno postavljeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Oslobađanjem od ovih pet stvari, vaša dnevna soba će postati urednija, organizovanija i prijatnija za boravak.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

ProCreators/gettyimages