Neobične ideje za funkcionalniji dom

by | April 13, 2024
Neobične ideje za funkcionalniji dom

Kada smo ograničeni na životni prostor male kvadrature, potrebno je upotrebiti svu kreativnost kako bi nesmetano i lako funkcionisali. U nastavku pogledajte ideje koje smo izdvojili za vas.

Kako dobiti funkcionalniji dom?

U nastavku vam prikazujemo neobične ideje koje će vaš dom učiniti funkcionalnijim, ali i vrlo autentičnim i zanimljivim. Takođe, prednost ovakvih rešenja se ogleda i u jedinstvenom dizajnu koji dom čini lepšim i urednijim.

Neobične ideje za funkcionalniji dom: Skrivena trpezarija

U stanu u kojem nema dovoljno prostora za klasičnu trpezariju, može da se pojavi jedna ovakva instalacija koja ne zahteva mnogo prostora, a istovremeno ju je vrlo lako napraviti. Klizna vrata se često odvajaju kuhinju od ostalih prostorija, a naš je predlog da ona budu zanimljivo dizajnirana kako bi po potrebi imala funkciju trpezarijskog stola.

Funkcionalniji dom i sa ugaonom kuhinjom

Ugaona kuhinja ima svoje prednosti i predstavlja opciju koja najviše odgovara malim stanovima, ali problem se javlja u skladištenju posuđa baš u okviru ugaonog kuhinjskog elementa. Kako bi sve bilo nadohvat ruke i uredno složeno, predlog koji vidimo predstavlja idealno rešenje.

Neobične ideje za funkcionalniji dom: Slobodna površina i pult

Složićemo se da u prostoriji male kvadrature nije lako organizovati kuhinju, trpezariju i dnevni boravak, a da ona ne deluje prenatrpano. Takođe, prozračan i slobodan prostor čini da se čovek daleko bolje oseća dok u njemu boravi. Ovo je idealno rešenje ako želite pult za povremeno korišćenje i koristan slobodni prostor.

Neobične ideje: Pregledno i uredno

Posude sa začinima mogu dobiti sasvim novo mesto u kuhinji, prilikom kojeg će zauzeti značajno manje prostora. Takođe, organizovani na ovaj način bivaju pregledni i uvek nadohvat ruke.

Funkcionalniji dom uz radni prostor

Kada vam je prostor za rad potreban samo povremeno, onda je bolja opcija odabrati multifunkcionalan nameštaj poput prikazanog sklopivog stola koji kada se ne koristi postaje korisna komoda sa otvorenim policama.

 

Nadamo se da su vas predložene ideje inspirisale, kao i da će postati deo vašeg životnog prostora.


Borjana Božić

mediaphotos/gettyimages

Tags: