Popularni trendovi u enterijeru koji se vraćaju iz šezdesetih

by | May 13, 2024
Trendovi u enterijeru

Više nego ikada, trendovi u enterijeru se oslanjaju na nostalgično uređenje doma koje se često naziva retro ili vintidž. Evo kako da ih sa lakoćom unesete u svoj prostor.

Popularni trendovi u enterijeru koji se vraćaju iz šezdesetih

Implementiranje starih trendova u skladu sa današnjom estetikom nije uvek jednostavan zadatak. Ali ovi prostori koji su odobreni od strane dizajnera enterijera će obezbediti da prostor inspirisan 60-im izgleda moderno, a ne zastarelo.

U nastavku pogledajte koji trendovi dominiraju u 2024. godini.

Karirani pod

Sećate se kariranih podova u restoranima iz šezdesetih? Vratili su se! Međutim, smele boje su ostale u prošlosti. U 2024. godini su dominantni prigušeni tonovi koji stvaraju klasičan izgled. Crno-beli mermer? Kao stvoren za kuhinje. Crni i terakota kvadrati? Izgledaće privlačno u svakoj trpezariji. Čak i pastelne boje mogu poslužiti za veselu atmosferu koji izaziva nostalgični osećaj. Karirani pod je definitivno bezvremenski trend.

Grafičke boje

Smele i grafičke boje su još jedan od favorita kada su u pitanju trendovi u enterijeru koji se vraćaju iz 60-ih! Od živahnih spavaćih soba do geometrijskih dizajna u jarkim bojama, ovaj oživljeni trend je hrabar način da se svakom prostoru pruži karakter. “Od neustrašivih blještavila samoizražajnih boja do modernističkog minimalizma, mnogi elementi dizajna iz 1960-ih nastavljaju da utiču na današnje uređenje doma”, kaže Hannah Yeo, senior menadžer marketinga boje u Benjamin Moore-u. “Neustrašiva paleta boja koja sadrži limeta zelenu, senf žutu i ​​vatreno narandžastu, zajedno sa smelim šarama i umetničkim delima, nudi personalizovan dodir.”

Drveni ormari

Drveni ormari iz šezdesetih su ponovo u trendu – ali sa sofisticiranom nadogradnjom! Takvi ormari su defintivno najbolj izbor za uređenje kuhinje. To su prirodni tonovi drveta koji donose nostalgični osećaj. Ljudi žude za osećajem spokoja i mira u svojim domovima, a izgled iz sredine veka to nudi, zajedno sa čistim linijama i održivom, autentičnom vibracijom.

Smeli komadi nameštaja

Smeli komadi nameštaja su možda pali u zaborav poslednjih godina, zamenjeni klasičnim dizajnom izrađenim od prirodnih materijala, ali u 2024. godini vidimo obnovljeni trend za ovakvih izuzetnih komada. Ipak, to nije iznenađenje, jer vlasnici domova gledaju na predmete dekoracije i nameštaja koji njihovim prostorima daju jedinstvenu privlačnost. Uparujući ovaj žuti sto sa toplom nijansom na zidovima i stolicama sa detaljima od ratana (još jedna referenca iz 60-ih), prostor ima savršenu ravnotežu nostalgije i aktuelnosti.

Trendovi u enterijeru koji se vraćaju su kuhinje u boji

Pomerite se, klasične kuhinje! Još jedan kuhinjski trend iz 60-ih se vratio: smele boje. Sećate se šarenih kuhinja? Vraćaju se u svetlim, razigranim kombinacijama. Kuhinje u boji su idealan način da osvežite prostor i dodate zabavan element u svaki dom. Uparena sa drvenim ormarima i čistim linijama, savršen je protivotrov monotonim belim kuhinjama.

 


Miljana Momirović

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus