Mi smo stilisti i ovo je dekoracija koju nikad ne bismo kupili za vikendicu

by | May 10, 2024
Mi smo stilisti i ovo je dekoracija koju nikad ne bismo kupili za vikendicu

Kada je u pitanju uređenje vikendica, dizajneri su izvor inspiracije i savršenog ukusa. Njihov smisao za estetiku i pažljiv odabir elemenata često rezultira prostorima koji odišu elegancijom i udobnošću.

Dekoracija koju nikada ne bismo kupili za vikendicu: Ove stvari se prosto ne uklapaju

Dizajneri vikendice smatraju oazom mira i relaksacije, te biraju elemente koji doprinose tome stvarajući prostor koji je istovremeno funkcionalan, elegantan i udoban. Njihovim izborom materijala i detalja prostor dobija notu sofisticiranosti i autentičnosti, te se izbegavaju trendovi koji su prolazni ili koji ne odražavaju lični stil vlasnika. Umesto toga, fokus je na kreiranju prostora koji odiše toplinom i harmonijom, te koji je u skladu sa prirodom i okolinom vikendice.

Međutim, postoje određene stvari koje dizajneri nikada ne bi imali u svojim vikendicama. Evo pregleda pet takvih stavki:

Velvet

Iako je baršun mekan i luksuzan, dizajneri ga ne bi koristili u svojim vikendicama. Smatraju da je previše težak i zasićen za letnje okruženje, te se radije odlučuju za materijale koji su prikladniji za toplije temperature.

Tkanine teške teksture nikad ne bismo kupili

Materijali poput grubog platna ili teškog pamuka ne bi našli svoje mesto u vikendicama dizajnera. Umesto toga, oni preferiraju lagane i prirodne materijale poput lana ili bambusa koji doprinose osvežavajućoj atmosferi prostora.

Police prepune suvišnim stvarčicama

Dizajneri vole prostor koji je minimalistički uređen i u kojem svaki komad ima svoju svrhu i estetsku vrednost. Zbog toga ne bi napunili police suvišnim detaljima koji samo “zagušuju” prostor i čine ga vizuelno prenatrpanim.

Neprikladni komadi nameštaja

Komadi nameštaja koji su formalni ili teški u dizajnu ne bi se našli u vikendicama dizajnera. Umesto toga, oni preferiraju nameštaj koji je udoban, funkcionalan i prilagođen opuštenom načinu života.

Jeftini predmeti bez stila

Dizajneri veruju u ulaganje u kvalitetne komade koji imaju estetsku vrednost i dugotrajnost. Stoga, ne bi kupovali jeftine predmete samo zato što su pristupačni, već bi radije odabrali one koji odražavaju njihovu estetiku i stil.

Ukratko, dizajneri vikendice smatraju oazom mira i relaksacije, te biraju elemente koji doprinose tome stvarajući prostor koji je istovremeno funkcionalan, elegantan i udoban.


Vasyl Cheipesh/gettyimages