Saveti za uređenje predsoblja

by | December 9, 2022
kako urediti predsoblje

Predsoblje je prvo mesto koje posetioci vide i dožive pre nego što uđu u glavnu kuću ili zgradu. Vaše predsoblje ne samo da bi trebalo da bude gostoljubivo, već bi trebalo i da se uklopi sa ostatkom vašeg enterijera i ostavi pozitivan utisak. U krajnjoj liniji, ono je prvi utisak koji o vašem domu stiču gosti.

Da li ste se pitali šta da radite sa tim prostorom? Da li ste se ikada zapitali šta možete da uradite da to bude produžetak i izraz onoga ko ste? Ovi saveti će vam pomoći da stvorite savršenu atmosferu i ambijent za vaš predsoblje.

 

Kako urediti predsoblje?

 

 Izaberite šemu boja

Pažljivo odaberite svoju šemu boja, razmislite šta želite da posetioci osete kada uđu u vaš prostor – da li to treba da bude toplina, ljubav, mir, radost, bogatstvo, itd?

Osvetljenje

Da li predsoblje ima dovoljno osvetljenja? Ako u predsoblju ima dovoljno svetla, možete ga obojiti u  toplu boju poput terakote ili šumsko zelene . Ako nema svetla, možete koristiti  boje koje će dobro funkcionisati sa veštačkim osvetljenjem koje ćete instalirati.

Nameštaj

Nameštaj za predsoblje mora biti izdržljiv i čvrst, sposoban da izdrži habanje jer je to jedna od najčešće korišćenih prostorija u kući.

Veličina

Uzmite u obzir veličinu predsoblja. Predsobe su obično manje od ostalih prostorija u kući. Lakše je pogrešiti pretrpavajući predsoblje nameštajem. Obavezno stvorite atmosferu topline i udobnosti ako je vaš prostor mali.

Ne koristite sofe

Ne stavljajte sofe u predsoblje; formalizuje prostoriju koja bi trebalo da bude prozračna, gostoljubiva i zagrljajuća. Isprobajte povremena sedišta, ona sa neobičnostima tako da se ističu; koristite završne obloge od kovanog gvožđa, drveta ili ratana u zavisnosti od vaše šeme dekora.

Ukrasite zidove

Ukrasite zidove predsoblja umetničkim delima nepravilnog oblika, ogledalima i uspomenama iz svog života.

H. Dunđerov

Katrzyna Baliasiewitz/GettyImagesPlus