Ružičaste palete boje za sofisticiran, elegantan i skup enterijer

by | May 28, 2024
Ružičaste palete boje za sofisticiran, elegantan i skup enterijer

Ružičaste palete boja su ono sa čim se dizajneri trenutno najviše igraju, mešajući nijanse kako bi stvorili zrele, moderne šeme.

Ružičaste palete boje: 6 interesantnih primera i kombinacija 

Ružičasta je boja koju dizajneri biraju kada žele da kreiraju sanjive šeme koje su umirujuće, opuštajuće i sofisticirane. Ako slojevito nanesete ružičastu na pravi način, udaljavate se od Barbiecore pokreta i sve njegove sladunjavosti i ulazite u svet gde je ružičasta neutralna, gubi svoje dečje konotacije i umesto toga postaje vrlo zrela nijansa.

‘Ružičaste boje su neverovatno svestrane i bogate nijansama,’ kaže dizajnerka i stručnjakinja za boje Dagny Thurmann-Moe iz Koi Color Studio. Što se tiče boja koje se slažu sa ružičastom, ona ih kombinuje sa crvenim, ili sa drugim pastelima, sa zelenom ili čak bordo. Trik je u tome da dobijete pravu nijansu za obe boje.

Ovih šest ružičastih paleta boja su one koje dizajneri trenutno najviše vole, koristeći trendove boja za uzvišene šeme. Dakle, više od jednostavno lepog u ružičastom, ove prostorije postavljaju dekorativni zeitgeist upravo sada.

Ružičasta sa crvenom 

Na papiru, moglo bi se činiti da ružičasta sa crvenom i senfom nije paleta za one slabog srca. Ali čekajte! Jer ovaj prostor studio apartmana, dizajniran od strane studija Casework iz Portlanda, Oregon, uspeva da koristi sve ove boje u prostoru gde nema izlaza (vlasnik doslovno živi i spava u istoj sobi) i umesto toga deluje sanjivo, toplo, plišano.

Ružičaste palete boje sa sivim i svetlim akcentima

U svim ružičastim paletama boja, ružičasta nije uvek jednako zastupljena, a u ovom otvorenom kuhinjsko-dnevnom prostoru, dizajniranom od strane čikaškog dizajnerskog studija Studio Sven, težina ide ka plavim tonovima viđenim u mekoj sivoj boji zidova i vibrantnoj nijansi umetničkog dela.

Sa crnom i belom

Ružičasta je toliko dugo nazvana “novom neutralnom” da je u suštini već stara, zamenjujući sivu i belu već godinama. Savršena je za upotrebu na zidovima kao osnova za jače šeme, kao što je ova inače monohromatska trpezarija, dizajnirana od strane čikaškog studija En Masse Architecture and Design.

Spavaća soba u ljubičastoj boji 

Naravno, ako ste zaista ljubitelj ružičastih paleta boja, postoji opcija da idete do kraja. Ružičasta dolazi u mnogim nijansama — od mekanih sivkastih verzija do upadljive fuksije, i sa pravim dizajnerskim okom mogu funkcionisati zajedno. Studio Chango je kreirao ovu ružičastu spavaću sobu koja nije previše nametljiva zahvaljujući savremenim detaljima u noćnom ormariću i lampi.

Ružičasta dnevna soba sa žutim i zelenim stolicama

U rukama nekog drugog, ova paleta boja dnevne sobe, kreirana od strane dizajnerke Alexandere Kaehler iz Ilinoisa, mogla bi delovati previše sladunjavo. Ali srećom, Alexandra je koristila prave tonove da stvori sunčani prostor koji takođe deluje sofisticirano, zelena i ružičasta su savršeno usklađene sa istom količinom suptilnih sivih tonova, dok vibrantna žuta pruža kontrast.

Paleta sa ružičastom, menta i ljubičastom

Dizajnerka Nina Magon je iskoristila palatijalne karakteristike ove spavaće sobe i nadogradila ih svežom paletom ružičastih, obogaćenih dodacima žute i ljubičaste boje u umetničkim delima. Ove boje se nalaze sa obe strane ružičaste na točku boja, deleći pigmente i ističući različite karakteristike glavne boje. Zatim je zelena direktna suprotnost crvenoj, što znači da je menta u umetničkom delu iznad kreveta savršen kontrast.

 

Borjana Božić

Anymay/gettyimages