Regency stil enterijera, kao iz Netflix serije Bridgerton

by | May 17, 2024
Regency stil enterijera

Bilo da ste ljubitelj serije Bridgerton ili se jednostavno divite bezvremenskom dizajnu, regency stil nudi put ka stvaranju raskošnog prostora.

Šta je regency stil?

Najelegantniji od klasičnih stilova, regency stil se bazira na više geometrijske i linearne estetike. Takav stil enterijera je veoma simetričan, pomalo krut i hladan, što ga čini elegantnim i uzvišenim. Inspirisan je antičkim rimskim stilom i zbog toga se čini kao da smo na njega već navikli. Upravo u tome leži bezvremenska suština regency stila.

Simetrija u prostoru

Uspešan regency stil se oslanja na stvaranje simetrije i ravnoteže. To se odnosi na promišljeni položaj nameštaja i dekoracije kako bi se stvorila vizuelno prijatna interakcija između horizontalnog i vertikalnog prostora. Dizajnirajte što je moguće više linija i proporcije tako da ambijent deluje uzvišeno.

Vintidž dekoracija

Iako uključivanje autentičnih antičkih komada pruža dašak istorije, potpuno opremljen muzej nije cilj. Fokusirajte se na vertikalne linije i balans vintidž dekoracije kako biste dočarali raskošnu suštinu, čak i sa modernim nameštajem.

Regency stil u domu

Iako je naizgled u suprotnosti sa modernim minimalizmom, regency stil se može prilagoditi u svakom domu. Dizajneri enterijera predlažu da implementirate antički nameštaj i/ili dekoraciju u savremeni stil, kao i da se koristi raspoložena paleta boja. Za istinski smele, fuzija sa brutalističkim dizajnom, mešajući eleganciju sa geometrijskim oblicima, izgledaće krajnje zadivljujuće.

Dakle, bilo da ste ljubitelj Netflix serije Bridgerton ili se jednostavno divite bezvremenskom dizajnu, regencycore nudi put ka stvaranju prostora koji je istovremeno elegantan i udoban.

Miljana Momirović

Nadtochiy/GettyImagesPlus