Neočekivana crvena teorija čini da svaka soba izgleda bolje: Evo kako funkcioniše

by | February 12, 2024
Neočekivana crvena teorija

U proteklim sezonama, crveni detalji postali su omiljeni način za osvežavanje bilo koje odevne kombinacije, bilo da nosite crvene čarape, bacate crveni džemper preko ramena ili vezujete crvenu mašnu. I kada se jedan trend pojavi u modnom prostoru, dizajnerski trendovi enterijera često nisu daleko iza.

Neočekivana crvena teorija: Trentni trend na TikToku

Lični stil apsolutno može da se prevede iz naših ormara u naše domove, pa je sasvim logično da crveni detalji ne samo što se pojavljuju u našim odevnim kombinacijama, već i u našem enterijeru. Nedavno ste možda čuli za ovu pojavu putem sada viralnog TikToka o “Neočekivanoj crvenoj teoriji”. Nastavite čitati da biste saznali više o tome šta to znači i kako možete uključiti crvene detalje u sopstveni prostor.

Šta je Neočekivana crvena teorija?

Neočekivana crvena teorija u osnovi je dodavanje bilo čega što je crveno, veliko ili malo, u sobu gde uopšte ne odgovara, i automatski izgleda bolje.

Kako trenutni dizajnerski trendovi odmiču od minimalistčkih paleta boja, crveni detalji su odlična alternativa tradicionalnim neutralnim bojama poput bele ili bež. Mnogi od nas zajedno prave hrabrije dizajnerske poteze i više se zabavljaju sa svojim prostorima ove godine, pa ako ste spremni da dodate nešto neočekivano crveno u svoj dom, spremili smo nekoliko načina da to uradite.

Kako isprobati Neočekivanu crvenu teoriju?

Ostanite jednostavni sa crvenim akcentima

Ako ste nervozni zbog dodavanja tako hrabre nijanse u svoj dom, zapamtite da počnete malo. Farbanje cele sobe u crveno može biti malo previše, ali jednostavni dodaci poput vaza, ćebe i lampi su odlična mesta za početak. Da biste otišli korak dalje, možete isprobati nijansu na akcentnom nameštaju, poput stola za kafu ili stolice.

Dodajte crveni detalj u svoju kuhinju

Kuhinje su generalno prilično neutralne, pa ima smisla da hrabra boja poput crvene zaista može da uzburka stvari. Počnite malo dodavanjem detalja poput crvenog staklenog posuđa ili kuhinjskih peškira, ili idite korak dalje sa crvenim aparatima ili sedištima kako biste zaista dodali malo živosti u prostor.

Oživite svoj ulazni prostor

Vaš ulazni prostor je odlično mesto za igranje sa različitim estetikama, a dodavanje crvenog detalja u vašu postavku može biti jednostavno i zabavno. Pokušajte stilizirati sa drugim primarnim bojama da zaista napravite izjavu, ili zadržite neutralnost i pustite da crveno bude zvezda večeri.

Isprobajte različite nijanse crvene

Ključ Neočekivane crvene teorije je da to izgleda namerno, a ne kao da je to bilo naknadno razmišljanje. Da biste to postigli, morate pronaći pravu nijansu koja će se uklopiti sa prostorom. Većina nijansi crvene će se istaći protiv neutralnih boja, ali bogatija nijansa karmina će se bolje slagati sa hladnim tonovima poput plave ili zelene. Za šareniji izgled, pokušajte kombinovati svetlu trešnju sa živim bojama poput ljubičaste, tirkizne, žute, ili čak ružičaste da zaista napravite izjavu. Igrajte se da biste pronašli nijansu koja najbolje odgovara među vašim postojećim dekoracijama, i nemojte se bojati da pogledate nijanse poput karmina, rubina i bordo takođe.

Miljana Momirović

FollowTheFlow/gettyimages