Nostaglija kuca na vrata: Popularan grandpacore trend ćete obožavati

by | January 30, 2024
Nostaglija kuca na vrata: Popularan grandpacore trend ćete obožavati

Nostalgični trend koji je sada u trendu naziva se grandpacore, a preplavljuje svet dizajna i mode. Prema izveštaju sa Pinteresta trenutno je veoma popularan.

Ovo ima smisla, s obzirom na to da su vintage pronalasci, akademske inspiracije i muški modni trendovi doživeli veliki povratak poslednjih nekoliko godina. Članak sugeriše kako ovaj trend možete preneti i u svoj dom, koristeći tople tonove drveta, vintage stvari, klasične uzorke i dodatke koji pričaju priču.

Šta je eklektični grandpacore?

Kako zamišljamo lika koji nosi ovaj trend? Uvek obučen u neki debeli pleteni sako, kao deda koji provodi dane čitajući novine u kabinetu ispunjenom knjigama. Da bude još eklektičniji, pored njega uvek stoji kristalni bokal. Ovaj lik ima pravu dozu ekscentričnosti bez preterivanja.

Da biste preneli istu vibraciju u svoj dom, ključ je u toplim tonovima drveta, vintage pronalascima, klasičnim uzorcima i dodacima koji imaju priču.

Kako postići grandpacore izgled u vašem domu:

Ako želite postići ovaj izgled u svom domu, evo nekoliko omiljenih načina kako da se uklopite u eklektični estetiku.

Prebacite kariranu dekicu preko kauča

Ako postoji jedan uzorak koji doziva eklektičnog dedu, to je karirana tkanina. Kupite dekicu u ovom uzorku i prebacite je preko sofe ili na kraj kreveta. Još bolje ako poručite sa vašim monogramom.

Uvedite tamne tonove drveta u svoj dom

Tamni, bogati tonovi drveta su obavezni za ovaj stil. Da biste dobili ovaj izgled bez kupovine novog nameštaja, počnite sa klasičnim drvenim poslužavnikom. Koristite ga za organizaciju radne stanice kod kuće ili ga stavite na komodu da biste smestili parfeme i svakodnevne proizvode za kosu i šminku.

Oživite sofu jastucima inspirisanim vunenim džemperima

Pri kupovini jastuka, tražite materijale koji podsećaju na udobne džempere poput vune, pletenih tkanina ili vezenog dizajna.

Aranžirajte kožni poslužavnik

Vintage koža i eklektični grandpacore stil jednostavno idu zajedno, a kožni poslužavnik je savršen način da isprobate ovaj trend. Posetite buvljak u potrazi za komadom koji ćete sa zadovoljstvom stilizovati na svom stolu ili na ulaznoj komodi. Ovi poslužavnici su odlični za organizaciju sitnica poput ključeva, nakita, balzama za usne i još mnogo toga.

Ukrasite sto vintage pepeljarama

Ako niste pušač, ali volite sakupljati pepeljare, sada je vreme da proširite svoju kolekciju dok istovremeno pratite ovaj trend. Pepeljare možete koristiti kao podloge za sveće ili kao kutije za sitnice na noćnom stočiću ili stolu.

Prikažite veliki kofer za popularan grandpacore izgled

Ako želite nešto više od klasičnog držača za magazine, smestite svoju kolekciju časopisa unutar vintage kofera ili onog napravljenog od pletenih materijala (oni su takođe odlično rešenje za čuvanje obuće, dodatnih posteljina, malih torbi i svega što vam padne na pamet). Pretvarajte se da je to komad koji je živeo u vašem stanu decenijama unazad.

Borjana Božić

Charlotte May/pexels