Loft stan sa mnogo prostora za odlaganje i savršenim dizajnom

by | January 30, 2024
Loft stan sa mnogo prostora za odlaganje i savršenim dizajnom

Ovaj loft stan u Londonu dizajnirala je sjajna Ilse Crawford.

Loft stan sa mnogo prostora za sve stvarčice

Prvo da se rešimo ljuljaške. To je prepoznatljivi deo koji ga čini Ilseinim delom. Naravno, ne mogu svi imati ljuljašku, ali imajte na umu da one ne zauzimaju puno prostora – uvek možete okačiti jedan kraj i smotati je uz zid kada nije u upotrebi. Zamislite samo koliko bi divno bilo ležati u ljuljaški, blago se njihajući i razmišljati o sledećem koraku.

Cilj je u tome da se radi o zabavi; o uživanju u svom prostoru. To može biti ljuljaška, može biti kičasta kineska leopard, ideja je da je to vaš dom i da treba staviti stvari koje će vam izmamiti osmeh.

Koherentnost prostorija

Sada, što se tiče boje, ceo stan je obojen u nežno sivu boju žalfije. Korišćenje jedne boje poput ove zamagli granice prostora i čini ga većim. Takođe će istaći nameštaj pred pozadinom. To je poznato i kao efekat galerije jer sve bledi u pozadini osim komada koje želite istaći.

Takođe, taj visokosjajni beli plafon hvata svetlost i reflektuje je po prostoru. Naravno, možda želite razgraničiti svoj prostor korišćenjem različitih boja, što je takođe vredan alat za dekoraciju. Ali ako imate mali prostor i želite stvoriti iluziju prostora, ovo je pravi način.

Još jedan trik, bila bi upotreba tamnije verzije boje zidova na stolariji. To će malo suziti prostor, ali možda ćete osećati da ga više zonira.

Loft stan kao ogroman skladišni prostor

Primetićete da uz sve zidove stoje ormarići. Dodajemo i plan stana ovde tako da možete videti kako je prostor podeljen. Tu su police između svih prozora, i zapamtite, ako čuvate knjige, 25cm je sasvim dovoljno duboko. Možda želite malo više za tanjire. Plakari za odeću trebaju 60cm za vešalice, tako da odmah možete izračunati šta možete dodati u svoj dom.

U ovom slučaju postoji dvostruki ormar između spavaće sobe i dnevnog boravka i spavaće sobe i kupatila. To zahteva veći prostor, ali to je ideja koju možete razmatrati i možda prilagoditi svojim potrebama.

Takođe možete videti da je kuhinja smeštena u ormar, tako da nije vidljiva kada se ne koristi. Trenutno su ostave za hranu veoma moderne, ali ako vaša kuhinja deli prostor sa dnevnim boravkom, možda ćete razmisliti o tome da šporet stavite iza vrata kako biste stvorili više prostora za život. I naravno, možete kupiti ugradne aparate za sve ostalo.

Dvostruki sudoper je takođe pametan. Umesto dva postavljena jedan pored drugog, gde biste ili gledali u dnevnu sobu ili imali leđa okrenuta gostima, postavljen je na kraju ostrva, tako da možete stajati tamo i videti sve. Takođe, dve osobe mogu prati suđe istovremeno ako je potrebno.

Lepi arhitektonski detalji

Sada smo pogledali boje i raspored, ali ovo je loft. I kao takav, ima originalne elemente poput stubova koje morate koristiti jer ih ne možete ukloniti. Možete videti dve od njih duž celog stana na ovoj slici. I da, savršene su za viseće ljuljaške – to je specifična situacija, ali mnogi od nas imaju elemente/arhitektonske detalje s kojima smo zaglavljeni i moramo ih prilagoditi.

U ovom slučaju, greda je prilično diskretna i pomalo nestaje. Ali pogledajte ispod. Jedna je u tušu. I to je zaista rad na rešavanju problema. To je bio najbolji prostor za tuš i zato je tuš tamo smešten. Dokle god ima dovoljno prostora za ulazak i izlazak, može ostati kao neobičan detalj.

Drugi je, možda relevantniji od pronalaženja greda u svom kupatilu, da je ovo stan sa jednom spavaćom sobom. Dokle god stanovnici spavaće sobe i korisnici kupatila budu zadovoljni, to je sve što ima značaja. I to je poenta koju treba uzeti iz ovoga. To je vaš dom, radite ono što je pravo za vas.

Ispod je dobar primer stvaranja iluzije prostora u malom toaletu. Lavabo i wc su zakačeni na zid, tako da možete videti više poda što čini prostor manje zagušenim.


Borjana Božić

Sidekix Media/unsplash

Tags: