Kako je letnja dekoracija potpuno transformisala moj dom

by | May 27, 2024
Kako je letnja dekoracija potpuno transformisala moj dom

Kada je stiglo leto, odlučila sam da osvežim svoj dom i unesem dašak svežine i vedrine. Nakon što sam provela neko vreme istražujući ideje za letnju dekoraciju, konačno sam napravila plan kako da preuredim prostor i unesem letnju atmosferu u svoj dom.

Letnja dekoracija koja menja dom

Prvo sam se odlučila za paletu boja koja asocira na leto – svetloplava, tirkizna, bela i boje peska. Ove boje donose osećaj morskog povetarca i plaže, što je upravo ono što sam želela postići. Zamenila sam teške zimske zavese laganim i prozirnim zavesama u beloj boji koje propuštaju puno prirodnog svetla, stvarajući svetao i prozračan ambijent.

Dnevna soba u novim pastelnim bojama

Zatim sam osvežila dnevnu sobu novim jastučićima i prekrivačima u pastelnim bojama sa morskim motivima. Izabrala sam jastučiće sa printom školjki, zvezdača i morskih talasa, što je dodalo razigranost i letnju vibraciju prostoru. Stari, tamni tepih sam zamenila laganim, tkanim tepihom u neutralnim tonovima koji se savršeno uklopio sa novom dekoracijom.

Unela sam i dosta zelenila u prostor – velike saksije sa palmama i fikusima koje sam postavila u uglove sobe, kao i male sukulente i kaktuse na prozorske daske i police. Cveće u jarkim bojama, poput suncokreta i lavande, postavila sam u vaze širom doma, što je dodatno osvežilo prostor i unelo živost.

Letnja dekoracija koja asocira na morsku obalu

Da bih dodatno naglasila letnji duh, postavila sam nekoliko dekorativnih elemenata kao što su morski kamenčići, školjke i staklene boce sa peskom koje sam donela sa svojih letnjih putovanja. Ove sitnice ne samo da su unikatne, već su i savršen podsetnik na lepe trenutke provedene na moru.

Promenila sam i tekstilne elemente u trpezariji i kuhinji. Stolnjak u svetloplavoj boji sa belim detaljima, kao i salvete i posuđe u sličnim tonovima, uneli su svežinu i harmoniju. Nova kolekcija čaša sa motivima morskih stvorenja savršeno se uklopila u celu priču.

Ova transformacija ne samo da je osvežila moj dom, već je donela i osećaj mira i opuštenosti koji leto nosi sa sobom. Sada je moj dom prava letnja oaza, idealna za uživanje u toplim danima i dugim večerima.

Borjana Božić

ben-bryant/gettyimages