Elegancija na stolu: Boje koje će obogatiti prazničnu atmosferu

by | November 21, 2023
Elegancija na stolu: Boje koje će obogatiti prazničnu atmosferu

Noći postaju duže, dani hladniji, i kao što to obično biva, praznična atmosfera je već skoro tu.

Elegancija na stolu: Ovo su savršene boje za dekoraciju tokom praznika

Otkrivamo beskrajne mogućnosti transformacije prostora i stvaranja atmosfere koja ističe stil i kreativnost. Trpezarijski prostor, centralni deo mnogih okupljanja i svečanih trenutaka, predstavlja priliku za izražavanje individualnosti i stvaranje nezaboravnog doživljaja. Bez obzira na to da li se radi o intimnom porodičnom ručku ili glamuroznom večernjem događaju, dekoracija stola ima moć da dodatno oplemeni gastronomski doživljaj i stvori praznični ambijent.

U nastavku istražujemo raznovrsne boje, teksture i kombinacije koje mogu obogatiti svaki sto, pružajući inspiraciju za različite prilike. Otkrijte kako jednostavni elementi i promišljeno odabrane nijanse mogu unaprediti vaš prostor i doprineti jedinstvenom doživljaju svakog obroka.

Članak se nastavlja posle reklama

Zlato i ombre efekat

Za klasičan jesenji izgled, uparite zlato sa dubokim ombre efektom. Oponašajući zlatne nijanse lišća koje opada kasno u jesen, zlato je sjajna dopunska boja za dekoraciju stolova – koristite pribor za jelo ili podmetače od zlata – dok ombre izgleda prelepo na stolnjacima ili cvetnim aranžmanima.

Crvena i teget plava

Ako želite da pređete preko klasičnog sparivanja narandžaste i crvene, isprobajte crveno i teget. Duboke nijanse plave i crvene stvaraju bogat i elegantan izgled. Isprobajte ovu kombinaciju boja i u dnevnom boravku, sa crvenim svećnjacima i dekorativnom teget vazom.

Članak se nastavlja posle reklama

Narandžasto i roze za lepu trpezu

Želite uneti malo svetlije boje u ovogodišnje praznike? Pokušajte uparivanje narandžaste sa nežnim roze. U trpezariji isprobajte ovu kombinaciju boja sa malim bundevama pored cvetova roze boje. U kuhinji, isprobajte ovo sa malom narandžastom mumijom i nežnim roze sunđerima.

Članak se nastavlja posle reklama

Elegancija na stolu: Bež i zelena

Ljubiteljka sobnih biljaka? Srećnica ste – vaša tranzicija ka bojama za praznike je vrlo jednostavna. Uparenju različitih nijansi zelene vaših mnogobrojnih sobnih biljaka dodajte stišane bež tonove sušenih pampas trava i pšenice. Sezonski kontrast će učiniti da svaka boja izgleda još bolje.

Članak se nastavlja posle reklama

Bež i narandžasta

Prelepa neutralna kombinacija boja za praznike može se naći u bež i duboko narandžastoj boji. Za potpuno miran izgled, držite se tamnije strane spektra narandžaste boje i unesite bež sa puno teksture, poput pletenih korpi ili stabljika suve pšenice.

Članak se nastavlja posle reklama

Narandžasta i zelena

Još jedna klasična kombinacija boja za praznike? Narandžasta i zelena. I to s razlogom – crvenkaste nijanse narandžaste fantastično se dopunjuju uz duboku zelenu, a nagoveštavaju i predstojeću božićnu sezonu. Ova kombinacija boja odgovara u aranžmanima cveća i dekoracijama stolova.

Članak se nastavlja posle reklama

Braon i žuta

Braon i žuta su još jedna dobitna kombinacija boja za praznične večere, posebno ako vaš dom već ima rustičan ili seoski izgled. Da biste ova kombinacija boja zasijala, uparite neobrađeno ili jedva obojeno drvo sa svetlima tonovima žute, poput suvih cvetova ili jastučića.

Crna i zelena

Uvek klasična crna lako sija uz zelenu u ovom jedinstvenom kombinaciji boja za Dan zahvalnosti. Uparetakrni stolnjak ili prekrivač sa zelenim akcentima u priboru za jelo ili svećnjacima za jesenji izgled koji će funkcionisati i tokom božićne sezone – sve što treba dodati je malo crvene.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages