IKEA jesenja kolekcija: Ne biste trebali propustiti ove vrhunske komade

by | October 19, 2023
IKEA jesenja kolekcija: Ne biste trebali propustiti ove vrhunske komade

Boje, uzorci, udobni materijali, ikonični komadi… Nova IKEA jesenja kolekcija za ovaj oktobar obiluje dragocenim komadima! To ćemo dokazati kroz naše favorite u nastavku. 

Iako jesen kasni, nova IKEA kolekcija za ovaj oktobar nas inspiriše da ponovno uredimo svoj enterijer. Topli tonovi, ušuškani materijali, pametno skladištenje… A da ne zaboravimo na 80. godišnjicu koju IKEA i dalje proslavlja s nekim ikoničnim komadima.

Nova IKEA jesenja kolekcija: Oktobar pun boja i nežnosti

Ova jesenja kolekcija daje prednost toplim bojama i smelim uzorcima, ponekad vrlo grafičkim, ponekad inspirisanim švedskom narodnom umetnošću (kao što je SLÄTTIKA kolekcija). Tu su i nekoliko rasvetnih tela koja pružaju meko svetlo. Dovoljno da se sa stilom izborite sa padom svetlosti u oktobru.

80 godina IKEA: Novi komadi iz NYTILLVERKAD kolekcije

Da bi pravilno proslavila svoju 80. godišnjicu, IKEA je izdala izbor svojih najikoničnijih komada reinterpretiranih za tu priliku u prelepim, intenzivnim bojama i novim materijalima. U julu smo sa oduševljenjem otkrili prvi deo Nytillverkad kolekcije. Evo i drugog dela koji ističe kraj sedamdesetih i početak osamdesetih.

Kakva radost je otkriti fotelju koju su mnogi pokušavali pronaći (po visokoj ceni) na Le Bon Coin: fotelju JÄRPEN koju je kreirao Niels Gammelgaard 1983. godine, a koja je postala fotelja SKÅLBODA. Takođe nam se dopada veoma praktičan HOFF servirni sto kreiran 1984. godine i preimenovan u JÄRLÅSA, kao i luster CIRKEL kreiran od strane Benta Boysena 1979. godine, koji sada možete pronaći pod nazivom HAVSFJÄDER.

Nemojmo zaboraviti decu, koje sa AFTONSPARV kolekcijom, odlaze na putovanje kroz svemir! Ova kolekcija je dizajnirana u saradnji sa decom strastvenom za svemir, i nudi mekane igračke i igre koje stimulišu maštu, šatore i posteljinu koja ostvaruje intergalaktičke snove, čak i zabavne dodatke za odlaganje međuzvezdane radosti (ili skoro).

Ikea jesenja kolekcija: Naš izbor

HAVSFJÄDER abažur visilice

JÄRLÅSA pomoćni stočić

SKÅLBODA fotelja

KUSTGRAN navlaka za jastučić

MYRULL tanko ćebe

SLÄTTIKA salveta

UNDERVISNING tepih

VÄXTHUS korpa

BÄRFIS vešalica za vrata

GENESÖN stolica

 


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages