Ormar koji uvek savršeno miriše: Neutrališite neprijatne mirise

by | March 2, 2024
Ormar koji uvek savršeno miriše: Neutrališite neprijatne mirise

Kako se trajno otarasiti neprijatnog mirisa u ormaru? Ovo su efikasni lifehackovi koji će vam pomoći da vaša garderoba uvek miriše sveže.

Ormar koji uvek savršeno miriše: Kako da vaša garderoba zadrži čist miris?

Ponekad ormar sa odećom povuče neprijatan miris ili, jednostavno, počne da se oseća “ustajalo”. Za to može biti mnogo razloga: vraćanje korišćene odeće u ormar, loše skladištenje obuće, pa sve do loše ventilacije.  Evo nekoliko dokazanih metoda koje vam mogu pomoći da rešite problem jednom zauvek.

Provetrite stvari

Možda u svom ormaru imate neopranu odeću ili obuću, što je uzrok neprijatnog mirisa – proverite. Rešenje bi ovde bila potpuna revizija garderobe i naknadno pranje ili odlaganje stvari koje emituju neprijatan miris.

Osvežite cipele sodom bikarbonom

Ako ustanovite da su izvor odbojnog mirisa cipele, pokušajte da u njih stavite kese sode bikarbone. Nakon nekoliko dana, ovo bi trebalo u potpunosti da reši problem.

Mokro čišćenje

Izvor mirisa može biti i prašina nakupljena u uglovima ormarića. Skinite svu odeću i dobro obrišite ormar vlažnom krpom i deterdžentom iznutra i spolja.

Mirisne vešalice

Drvene vešalice takođe mogu biti izvor neprijatnog mirisa. Izvadite ih i poprskajte osveživačem vazduha ili toaletnom vodom.

Stavite kesicu aromatičnog mirisa

Kesice su jastučići od aromatične tkanine ili kesice sa suvim biljem unutra. Postavite nekoliko u glavni odeljak i fioke ormana tako da neprijatan miris zameni cvetni miris.

Ormar koji uvek savršeno miriše: Koristite eterična ulja…

Ako vam se ne sviđa ili nemate priliku da kupite / napravite kesice, pokušajte da svoja omiljena eterična ulja pretvorite u miris: samo ostavite par kapi u uglovima i u fiokama ormara.

…i aktivni ugalj

Ako gore navedene metode nisu rešile problem, uklonite svu odeću iz ormana i stavite nekoliko tableta aktivnog uglja u svaku pregradu. Čvrsto zatvorite ormar i sačekajte nekoliko dana. Ugalj je prirodni apsorbent, koji bi trebalo da u potpunosti apsorbuje sve mirise.


Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages