Noćna rutina: Čista kuća pre odlaska na spavanje

by | March 28, 2024
Noćna rutina: Čista kuća pre odlaska na spavanje

Alicia, devojka koja stoji iza Instagram naloga @ali_deco_home, uvek deli neke veoma korisne, ekonomične i jednostavne savete kako da kuća uvek bude čista i uredna.

Noćna rutina: Čišćenje doma pre spavanja

Ovom prilikom predlaže noćnu rutinu. Ali, ne brinite, to su neke vrlo jednostavne stvari koje možete primeniti pre nego što odete na spavanje. Dakle, kada se sledećeg jutra probudite, osetićete neizmeran mir kada vidite sve organizovano, sjajno i miriše čisto:

Stavite sve na svoje mesto

Kada se dan završi, jastučići su svaki na jednoj strani sofe, daljinski u nekom izgubljenom uglu dnevne sobe, dečije igračke na podu itd. Iz tog razloga, Alicia preporučuje da pre spavanja sve stavite na svoje mesto, dobro stavite jastuke, stavite stvari u korpe kako bi vam bilo lakše…

Noćna rutina: Perite veš

Alicia takođe preporučuje da veš perete noću kako biste ga ažurirali i sprečili da se gomila. Na primer, da biste postigli bolje rezultate pri pranju obojene odeće, stavite je u mašinu za veš naopako, dodajte kašiku soli u bubanj kako bi boje bile pojačane i, umesto omekšivača, dodajte šerpu sirćeta. Pored toga, preporučuje se da se uvek pere hladno. I još jedan trik za veš od deset: okačiti ga bolje u hlad nego na sunce.

Ostavite kuhinjski pult čist

Stavite sve prljave tanjire, pribor za jelo, čaše i pribor u mašinu za pranje sudova. Ako je napunjen, pravo je vreme da ga stavite i ostavite da radi, tako da će ujutro sve biti čisto i spremno za odlaganje i ponovnu upotrebu.

Očistite odvode

Jednom nedeljno, kada očistite radnu površinu i sve pohranite u mašini za pranje sudova, uradite sledeće da biste uklonili loš miris iz odvoda sudopere. Pospite malo sode bikarbone po celoj površini od nerđajućeg čelika, iscedite pola limuna preko istih područja i koristite jastučić za ribanje da je dobro očistite. Zatim isperite sa puno vode, dodajte nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova, ponovo koristite jastučić za ribanje i isperite vodom. Stavite pola limuna u odvodnu rupu, sipajte vrelu vodu i sačekajte nekoliko minuta da se dezinfikuje. Uklonite pola limuna i stavite je na podnožje rešetke lavaboa, tako da će u ovom delu kuhinje uvek biti svež miris.


BongkarnThanyakij/gettyimages

Tags: