Mesečno čišćenje u novembru: Samo 4 stavke na listi

by | October 31, 2023
Mesečno čišćenje u novembru

Sveži početak meseca pružiće šansu da vaš prostor zablista. Mesečno čišćenje u novembru neće oduzeti mnogo vremena, a rezultat je sjajan.

Početak novembra je najbolje vreme da dovedete stvari pod konac kako ne biste gubili mnogo vremena i energije u decembru kada vas čekaju praznična vesenja, novogodišnja dekoracija i drugi izazovi.
U nastavku pogledajte na šta bi trebalo da obratite pažnju za besprekorno čist i uredan prostor.

Mesečno čišćenje u novembru: Samo 4 stavke na listi

Zašto je mesečno čišćenje korisno?

Ukoliko redovno raspremate i čistite prostor, lakše ćete se fokusirati na druge stvari jer nećete morati da izdvajate čitav vikend za čišćenje. Uklanjanje predmeta koji vam više nisu potrebni ili bar ne u ovom trenutku, omogućava prostoru da diše i prikaže svoju lepotu u punom sjaju.

Jesenja dekoracija

Novembar je, kao prelazni period između praznika, idealan da “prečešljate” jesenju dekoraciju. Verovatno bi trebali odložiti dekorativne predmete sa motivom Noći veštica i zameniti neku svoju jesenju dekoraciju zimskim detaljima.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo je takođe dobar trenutak da pregledate novogodišnju dekoraciju i utvrdite šta vam zaista nedostaje kako ne biste uzaludno bacali novac. Osim toga, dekorativne komade koje ne planirate ove sezone da izložite jer se ne uklapaju u šemu boja koju ste zamislili ili nešto drugo, možete prodati.

Čišćenje kuhinje

S obzirom da su praznici iza ugla, dubinsko čišćenje kuhinje je još jedan sjajni zadatak koji bi bilo dobro da završite u novembru, pre nego što krene novogodišnja groznica.

Dakle, sada je vreme da detaljno pregledate rokove, prebrišete kuhinjske elemente i iznutra i spolja, raspremite fijoke, ormarić ispod sudopere, osvežite odvod i slično. Čak i ako držite sve pod konac, malo sezonskog čišćenja će učiniti prostor još urednijim, a vi ćete se lakše snalaziti.

Članak se nastavlja posle reklama

Letnja odeća

Ako već niste odložili svoju odeću za leto, možete sada to da uradite. Promena sezone je takođe odličan period da pregledate odeću koju niste nosili, više vam ne pristaje ili vam nije potrebna, te da odlučite da li je možete nekome pokloniti, donirati ili prodati.

Takođe bi bilo dobro raspremiti i jakne, blejzere i kardigane koji se nakupljaju u hodniku jer ga vizuelno zatrpavaju i stvaraju nered. Izložite samo svakodnevne komade, a ostale po potrebi izvadite iz ormara.

Članak se nastavlja posle reklama

Zimska garderoba

Tokom raspremanja, vredi pogledati i šta vam eventualno nedostaje od odeće i obuće za hladnije dane. Ovako ćete izbeći nepotrebno gomilanje modnih komada ali i sprečiti situacije kada “nemate šta da obučete”.

Razmislite šta ćete zaista nositi, a koju zimsku odeću možete da izbacite iz ormara i usrećite nekog drugog pred novu sezonu.

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Ana Maria Gaspar/GettyImagesPlus