Ove popularne boje u enterijeru biraju klijenti koji vole luksuz

by | October 13, 2023
popularne boje u enterijeru

Razgovarali smo sa dizajnerima i otkrili su nam četiri popularne boje u enterijeru koje se najčešće koriste u uređenju otmenih stanova i kuća.

Ovde nije reč samo o bojama za zidove, već u celokupnom izgledu prostorije. Prefinjeni tonovi koriste se i u dekorativnim predmetima, pri izboru nameštaja ili fokusnim tačkama u prostoriji. Na ovaj način enterijer dobija instant luksuzan izgled. Pogledajte o kojim bojama je reč.

Ove popularne boje u enterijeru biraju klijenti koje privlači luksuz

Ljubičasta

Gotovo svaki dizajner enterijera istakao je da ljubičaste tonove trenutno brojni klijenti vole. I to ne bilo kakvu, već u boji šljive ili patlidžana. Nije slučajnost što je baš patlidžan boja najpopularniji izbor za kuhinje za jesen 2023. godine.

Ova topla boja za kuhinju dominira: Patlidžan boja

Osim za zidove, ljubičasta je prisutna i u komadima nameštaja ali i dekorativnim predmetima.

Braon

Klijenti su sve više zainteresovani za tople braon tonove. Ove godine najviše su se koristili konjakbraon i tamnožuta za uređenje enterijera. Ovo je udobna ali i elegantna paleta boja koja daje misteriju dome i osećaj prestiža.

U poslednjih nekoliko sezone popularne su i kuhinjske radne ploče od tvrdog drveta u tamnoj boji koja je neverovatno izdržljiva i savršeno se stapa sa ostalim bojama.

Paradajz crvena

Tomato (paradajz) trend bio je neverovatno popularan tokom leta, i to ne samo kada je u pitanju, nego i u modnoj i kozmetičkoj industriji. Jaka boja voća inspirisana je italijanskim gradićima i pijacama.

Naginjanje na toplinu i dubinu crvene može stvoriti jedinstven osećaj u prostoriji dok se istovremeno poziva na tradicionalne enterijere.

Tomato enterijer je najpopularniji izbor za uređenje doma 2023.

Ukoliko uređujete dom u ovom stilu, možete koristiti čitav spektar crvene i narandžaste boje za stvaranje svežeg ali prefinjenog izgleda.

Popularne boje u enterijeru: Pastelni tonovi

Ukoliko niste sigurni u jarke boje, pastelni tonovi ove sezone takođe vode glavnu reč u uređenju enterijera. Koriste se prelepe letnje plave boje, kajsijanarandžaste, pastelnozelene i jorgovanđubičaste. Prostorija u ovim bojama odaje utisak radosti i umiruje na zaista divan način.

Najnoviji trend u kuhinjama: Pastelno plava boja


Miljana Momirović

YKvision/GettyImagesPlus