Boje za zidove dečje sobe: Najbolja (i najlepša) rešenja

by | December 9, 2022
Boje za zidove dečje sobe

Boje za zidove dečje sobe ne moraju biti standardne, a cilj je svakako stvoriti skladnu atmosferu za vašeg mališana.

Ne znate kojom bojom ofarbati dečiju sobu? U ovoj temi ćete pronaći svu inspiraciju koja vam je potrebna da date novi izgled dečijoj sobi.

Boje za zidove dečje sobe

Bela

Bez sumnje, jedna od najboljih boja za farbanje dečije sobe. Zašto? Zato što će se prilagoditi svakoj fazi vašeg mališana: fazi dinosaurusa, aviona, pa čak i kauboja.  Pored toga, još jedna od prednosti belih zidova je što je najjeftinija opcija (bela je najjeftinija boja) i kombinuje se sa svim bojama. Da ne bi ostalo hladno, dodajte elemente od vlakana, poput tepiha, fotelje ili lampe.

Bež

Normalno je sumnjati, posebno kada govorimo o izboru boje dečije spavaće sobe. Da li će im se svideti? Da li će se osećati prijatno uz to? Opcija koja je popularna koliko i funkcionalna i uspešna je farbanje zidova u bež. To je neutralna i uniseks nijansa koju, pored toga, možete kombinovati sa bilo kojim dekorativnim stilom. Još jedna od njegovih prednosti je to što je vanvremenska, elegantna boja koja donosi mnogo svetlosti. Ovde vas učimo kako da ofarbate zid , u slučaju da želite da se stavite u plan majstora.

Boje za zidove dečje sobe- sivkastozelena

Ova opcija uopšte nije ozbiljna ni tužna. Radije izgleda kul, zar ne? Naravno, ne zaboravite da ga primenite u prostorijama sa puno svetla i gde su glavni delovi beli, kako ne biste previše zamračili prostoriju. Ako ćete ga izabrati za ukrašavanje zidova, poigrajte se toplim tekstilom u kotlovitim tonovima i puderasto ružičastim.

Toup topla nijansa

Pre nekoliko godina, taupe je zauzeo modnu i lepotu scenu (sećate se laka za nokte?). Danas, ovaj neutralni ton između sive i braon boje i dalje je popularan u dizajnu enterijera. Da li vam se sviđa kako to izgleda na zidovima ove dečije sobe? Da bi bilo manje ozbiljno, odaberite za krevet sa baldahinom i stil između bohoa i provansalskog. Iskoristite neutralnu osnovu zidova da se poigrate sa otiscima na tekstilu.

Boje za zidove dečje sobe- nežna žuta

Veoma vanvremenska opcija. Takođe izgleda podjednako dobro da li je za zidove dečačke ili devojačke sobe. Opušta i podstiče raspoloženje, ali takođe pruža veoma prijatnu i prijatnu toplu tačku.

Crna

Kada pomislimo na sobu sa crno obojenim zidovima, poslednja stvar na koju pomislimo je dečija spavaća soba. Međutim, u prostorijama koje su prepune prirodnog svetla, to može biti zanimljiva opcija, sve dok volite nordijski stil. Trik da zadržite mrak je izbor nameštaja u beloj boji, kao i plafona i, ako je moguće, okvira vrata i prozora. Prirodna vlakna, meki tekstil i ukrasni limovi takođe će vam pomoći da mu date detinjast.

Ružičasta

Ako tražite boje za farbanje devojačke sobe, nećemo vas zavaravati, roze je i dalje jedna od omiljenih. Dobra stvar ove boje je što možete da se igrate različitim intenzitetima i nijansama da biste postigli željeni efekat. U ovoj spavaćoj sobi, na primer, puderasti i mirni tonovi dodaju romantičnost i slatkoću zajedno sa belim nameštajem. Međutim, ne ispada ništa bezobrazno. Ključ je u tekstilu i dekorativnim elementima. Oni će dati završni dodir stilu.

Boje za zidove dečje sobe- tamnozelena

Sa tamnozelenom na zidovima koja vas vodi direktno u džunglu Amazona. Koristite ga ako soba ima puno prirodnog svetla . I kombinujte ga sa belim nameštajem i komadima prirodnih vlakana da biste stvorili živahno i veselo okruženje. Veoma uspešna kao boja za dečije sobe. Odmaraće se kao anđeli!

Akvamarin

Između zelene i plave, akvamarin ima najbolje od oba sveta. Izaberite je ublaženog intenziteta za farbanje zidova dečije sobe i uspećete da udvostručite njen sjaj. Da li želite više svetla? Odlučite se za beli nameštaj.

Kako urediti dečju sobu: 4 najvažnija koraka

wuttichaijangrab/iStock/Getty Images Plus via Getty Images