10 ideja za dizajn: Moderne stepenice za svaki dom

by | September 16, 2023
Moderne stepenice

Privlačno uređenje doma na prvo mesto stavlja moderne stepenice koje će ulepšati utisak o prostoru. Pogledajte kako možete da ih transformišete bez mnogo truda.

10 ideja za dizajn: Moderne stepenice za svaki dom

Metal, drvo i staklo

Kada su u pitanju bezvremenski, ali savremeni materijali koji se posebno dobro uklapaju, ne možete pogrešiti sa staklom, drvetom i brušenim hromom ili čelikom. Staklene ograde puštaju svetlost da teče iz jednog prostora u drugi, dok trendovi čvrstog drveta nikada neće zastareti, ali će izgledati sveže i moderno.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da vam hodnik uvek prijatno miriše?

Osvetljenje za stepenice

Zatvorena stepeništa mogu biti mračna i izolovana od ostatka kuće, tako da je ključno uključivanje pravih ideja za osvetljenje stepeništa.

Dobro postavljena svetla učiniće da se prostor oseća udobnije bez mnogo intervencije, ali ako preduzimate rekonstrukciju tokom renoviranja, razgovarajte sa svojim električarem o instaliranju LED traka ili niskih reflektora.

Članak se nastavlja posle reklama

Tapete za stepenice

Ako želite da svojem stepeništu dodate moderan obrt, onda bi postavljanje tapeta na zid moglo biti najbolja opcija. Ne samo što ne zahteva renoviranje, već i jednostavljno možete sami da postignete privlačan efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovde, elegantno originalno gruzijsko stepenište sa vijugavim rukohvatom, srećno sedi pored smelog botaničkog otiska.

Članak se nastavlja posle reklama

Staklena ograda za stepenice

Napravite originalnu promenu uz pomoć staklene ograde pored “plutajućeg” stepeništa od drveta. Ovako postavljene stepenice pružaju iluziju lebdenja u prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Klupa za stepenice

Ako imate prostora u okviru svoje konfiguracije stepeništa i slučajno imate i prozor koji gleda na stepenište, onda u potpunosti iskoristite ovo tako što ćete u prostor postaviti klupu pored prozora..

Ne samo da će ovo maksimalno iskoristiti sav raspoloživi prostor, već će i podstaći ukućane da se zaustave i uživaju u pogledu. Još jedna dodatna prednost klupe do prozora je to što se mogu dizajnirati tako da pružaju i prostor za skladištenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Kućna kancelarija

Tamo gde je prostor problem, iskorišćavanje potencijala svakog prostora je najvažnije. Nezgodan ugao ispod stepenica može biti pun pogodak za kreiranje kućne kancelarije. Osim toga, možete ga iskoristiti za arhiviranje papira, knjiga, pa čak i štampača. Na ovaj način, moći ćete da se izolujete od ostatka kuće, kao i da odvojite posao od dnevne sobe.

Nova boja za stepenice

Dajte postojećem stepeništu novi život tako što ćete koristiti veselu boju za farbanje istih. Sveža boja može podići tamni i zastareli hodnik, čineći ga svetlim i prijatnim. Plava, siva i zelena privlače mirnije okruženje, dok će žute, pa čak i roze, razveseliti bilo koga nakon povratka kući.

Članak se nastavlja posle reklama

Moderno i zeleno, ovo stepenište upareno je sa tamnim podom kako bi se stvorila definicija u svetlom hodniku.

Slike na zidu

Ovo stepenište do preuređenog potkrovlja ispunjava sve okvire – krovno svetlo koje obasjava donje platforme svetlom, eklektičan izbor porodičnih fotografija na zidovima i tamno, restaurirano stepenište koje je u prekrasnom kontrastu sa visećim osvetljenjem.

Članak se nastavlja posle reklama

Sve ove ideje za zidove stepeništa su jednostavne (i jeftine!), a trikovi koji se mogu primeniti na bilo koje stepenište u potkrovlju.

Prostirka za stepenice

Korišćenje jednostavne prostorike je isplativija opcija ali je takođe fntastična jer nudi priliku da bez mnogo truda ulepšate stepenište. Osim toga, pruža osećaj udobnosti i vrlo lako se postavlja.

Članak se nastavlja posle reklama

Moderne stepenice sa pločicama

Upotpunite novi izbor boja dodavanjem šarenih pločica na stepenice. Ne samo da će ovo zaštititi stepenište od oštećenja, već i pruža vizuelni uticaj na ukućane i goste.

Za jednostavniju opciju, potražite šablone za lepljive pločice koje ne zahtevaju mnogo napora i koje se jednostavno mogu ukloniti ako vam stil više ne odgovara.

 


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus