Dizajnerske greške u spavaćoj sobi koje će uticati na vaš san

Spavaća soba je mesto gde zaboravljamo sve brige u tonemo u opšutajuću atmosferu.

by | March 9, 2023
Dizajnerske greške u spavaćoj sobi

Spavaće sobe su naše utočište. To je mesto gde se odmaramo nakon napornog dana i gde se opuštamo. Međutim, dizajnerske greške u spavaćoj sobi mogu da nas koštaju dobrog sna. 

Dizajnerske greške u spavaćoj sobi

Ako imate problem sa snom ili se jednostavno ne osećate prijatno u vašoj spavaćoj sobi, a ne znate zašto, moguće da ste napravili neke od ovih grešaka. Ako tek treba da se pozabavite dizajnom, onda se potrudite da ne načinite ove dizajnerske greške u spavaćoj sobi kako biste mirno spavali.

Odabir jakih boja

Odabir smelih, jakih boja kao što su žuta, narandžasta ili crvena, može da bude pogrešan odabir. Ove nijanse su pogodne za visokoenergetske delove kuće kao na primer kuhinja ili trpezarija. Najbolje bi bilo da odaberete plave nijanse boja jer su one umirujuće i stvaraju atmosferu potrebnu za spavaću sobu.

Zaboravljanje na ravnotežu

Dizajnerske greške u spavaćoj sobi podrazumevaju i neravnotežu u prostoru. Ako postavite sav nameštaj uz jedan zid onda će soba biti previše “teška” i zagušena. Razdvojte stvari i rasporedite po prostoriji. Na primer, napravite i kutak za čitanje ili prostor za sedenje. Možete i postaviti komodu na suprotan zid od onog na kom je krevet.

Dizajnerske greške u spavaćoj sobi: Nedostatak privatnosti

Buđenje uz izlazak sunca možda zvuči idealno, ali veliki otvoreni prozori u spavaćoj sobi dovode do ozbiljnog nedostatka privatnosti. Ako želite da imate tako otvorenu spavaću sobu, onda bi bilo najbolje da koristite zavese ili slične materijale koji mogu da vas zaštite od oka spoljnjeg sveta.

Nedostatak dodatne opreme

Ako u spavaću sobu stavite samo krevet ili komode i ormare gde ćete odlagati veš, onda definitivno to neće biti oaza za opuštanje. Vaša soba treba da bude predah od užurbanog života i da bude vaš mali kutak za uživanje. Unesite u prostoriju svoj karakter i uživajte u njoj.

Dakle, ako želite da izbegnete dizajnerske greške u spavaćoj sobi, vodite se sa ova četiri pravila. Uživaćete u vremenu  provedenom u njoj i imaćete kvalitetan odmor kakav zaslužujete.

Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus