Prelep grad na italijanskoj obali proglašen najboljim mestom za posetu ove godine

by | May 29, 2024
Prelep grad na italijanskoj obali proglašen najboljim mestom za posetu ove godine

Taranto, prelep grad na južnoj obali Italije, smješten na obali Jonskog mora, proglašen je jednim od najboljih mesta za posetu u Evropi ovog leta.

Grad na italijanskoj obali: Manje gužve i najbolji period za posetu

Grad je poznat po bogatoj istoriji i značajnim znamenitostima koje privlače hiljade turista svake godine.

Članak se nastavlja posle reklama

Glavna atrakcija: Castello Aragonese

Glavni razlog za posetu Tarantu je veličanstveni Castello Aragonese, takođe poznat kao Castel San Angelo. Ova tvrđava, smeštena na mestu starijih fortifikacija iz vremena grčke okupacije u trećem i četvrtom veku pre nove ere, proglašena je najboljom znamenitošću za posetu ovog leta prema stručnjacima za putovanja iz Pompeii Tours & Tickets.

Grad ima bogatu istoriju i kulturu

Taranto je grad bogate istorije koja datira još iz vremena kada je bio poznat kao Taras. Za one koji žele da saznaju više o arheološkom nasleđu ovog grada, Museo Nazionale Archeologico di Taranto je jedno od najvažnijih arheoloških muzeja u Italiji. Muzej čuva brojne artefakte, uključujući i najveću zbirku grčkih terakotnih figura na svetu.

Katedrala Svetog Katalda

Još jedna značajna znamenitost je katedrala posvećena Svetom Kataldu, irskom monahu koji je živeo i bio sahranjen u Tarantu u 7. veku. Ova katedrala iz 11. veka jedna je od najstarijih romaničkih građevina u Pugliji i omiljeno je mesto posetilaca.

Članak se nastavlja posle reklama

Sveža morska hrana i lokalni specijaliteti

Taranto je poznat i po svežoj morskoj hrani zahvaljujući mnogim ribarima koji i dalje rade u gradu. Zaliv, sa svojom mešavinom sveže i morske vode, stvara idealne uslove za uzgoj školjki poput dagnji i ostriga, što je tradicija koja traje od trećeg veka pre nove ere.

Jedna od prednosti posete Tarantu je manji broj turista u poređenju sa popularnijim gradovima i mestima u blizini. Stručnjaci za putovanja preporučuju posetu u maju, kada su redovi i gužve na najpopularnijim atrakcijama najmanji.

Članak se nastavlja posle reklama

Taranto je grad koji nudi savršenu kombinaciju bogate istorije, kulture, ukusne hrane i prelepih pejzaža, što ga čini idealnim mestom za vašu sledeću avanturu u Evropi.


Borjana Božić

KonstantinMaslak/gettyimages