Kako svoj dom zaštititi pomoću feng shui-a?

by | December 20, 2023
Kako svoj dom zaštititi pomoću feng shui-a?

U feng shui-u postoje objekti koji, verovali ili ne, kradu pozitivnu energiju iz vašeg doma; uklonite ih sada kako biste zaštitili svoj dom.

Kako zaštititi dom pomoću feng shui-a

Ogledala u feng shui-u

Ogledala su popularni dekorativni elementi u mnogim domovima, ali njihov položaj i veličina mogu značajno uticati na tok energije u prostoru. Prema feng shui-u, ogledala ispred ulaznih vrata ili koja reflektuju krevet u spavaćoj sobi mogu delovati kao ‘energetski zamke’, što znači da mogu reflektovati i raspršiti pozitivnu energiju koja ulazi u vaš dom ili cirkuliše u prostoriji.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako zaštititi svoj dom pomoću feng shui-a: Kako biste neutralisali ovaj efekat, razmislite o premještanju ogledala tako da direktno ne reflektuju ulazna vrata ili krevete. Ako nije moguće pomeriti ih, možete prekriti ogledala noću ili koristiti zavese ili pregrade kako biste blokirali refleksiju sa kreveta. Takođe, birajte ogledala visokog kvaliteta i izbegavajte ona koja su slomljena ili oštećena, jer mogu generisati negativne energije.

Kako postupiti s slomljenim ili starim objektima

U feng shui-u, slomljeni ili oštećeni objekti smatraju se nosiocima zastoja ili negativne energije. Ovi objekti mogu predstavljati blokadu u toku chi i ometati harmoniju u vašem domu. To uključuje sve, od slomljenog nameštaja do aparata koji ne rade pravilno i satova koji se nikada ne čine da rade.

Kako zaštititi svoj dom pomoću feng shui-a: Rešenje je jednostavno, ali efikasno – popravite ili se rešite slomljenih ili oštećenih objekata. Ako objekat ima sentimentalnu vrednost i ne može se popraviti, barem ga skladištite izvan vidokruga kako ne bi uticao na energiju u vašem domu. Održavanjem okoline bez oštećenih objekata omogućavate slobodan tok chi, što može imati pozitivan uticaj na vaše opšte blagostanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Nered u Feng Shui-u

Nered je jedan od najvećih kradljivaca energije u domu prema feng shui-u. Nagomilani ili zbrkani predmeti mogu stvoriti blokade u toku energije i stvoriti osećaj haosa i stresa. To uključuje stvari poput nekorišćene odeće, nagomilanih papira i zaboravljenih predmeta u tamnim uglovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako zaštititi svoj dom pomoću feng shui-a: Ključ je organizacija i čistoća. Redovno se oslobađajte stvari koje vam više nisu potrebne i efikasno organizujte svoj prostor. Koristite pametna rešenja za odlaganje, poput polica, korpi i ormara, kako biste držali svoje stvari organizovanim i izvan vidokruga. Čisto i uredno okruženje omogućava slobodan tok energije i promoviše osećaj mira i mentalne jasnoće.

Nameštaj koji zatvara energiju

Veliki, teški komadi nameštaja mogu biti predmeti koji ometaju tok energije u prostoru. Ako se nameštaj postavlja nepravilno ili blokira putanje cirkulacije chi, može stvoriti osećaj stagnacije i pritiska u vašem domu.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako zaštititi svoj dom pomoću feng shui-a: Ključ je održavanje ravnoteže u rasporedu nameštaja i omogućavanje slobodnog toka energije. Izbegavajte postavljanje velikog nameštaja direktno ispred vrata ili usred hodnika. Pazite da u svim sobama postoji dovoljno prostora za udobno kretanje. Nameštaj treba dopunjavati raspored i funkciju sobe umesto da je blokira. Ako je moguće, postavite ogledala strategijski kako biste reflektovali energiju i vizualno otvorili prostor.

Prema feng shui-u, energiju u vašem domu mogu uticati određeni objekti koji mogu ukrasti ili blokirati tok chi. Identifikacijom i rešavanjem tih objekata možete poboljšati harmoniju i pozitivnu energiju u svom domu. Sve je stvar nekoliko jednostavnih trikova.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages