Uređenje kupatila: Trendovi koji čine vaš prostor osveženim

by | November 20, 2023
Uređenje kupatila: Trendovi koji čine vaš prostor osveženim

U procesu renoviranja kupatila postoje određeni radovi ili promene koje treba izvršiti kako bi se postigao sasvim novi utisak.

Uređenje kupatila: 8 detalja na koje treba obratiti pažnju

Ovi elementi ne samo da prate trendove, već i dodaju funkcionalnost vašem kupatilu. Evo nekoliko radova koji će vaše kupatilo osvežiti i unaprediti.

Poseban tuš za sve

Tuš može biti dizajniran na različite načine – sa zidom, u kabini, sa fiksnim ekranom ili iza pregrade. Dizajn tuša ima značajan uticaj na dekoraciju kupatila. Važno je da se oblik i obloge tuša prilagode dimenzijama i rasporedu prostora. Kreiranje lepog područja za tuširanje sa ugrađenim slavinama, plafonskim tušem i posebnim oblogama doprineće osveženju vašeg kupatila.

Članak se nastavlja posle reklama

WC sa čistim linijama za moderan izgled kupatila

Izbor kompaktnih i suspendovanih dizajna za WC može značajno unaprediti manja kupatila. Takođe, WC sa ugrađenim rezervoarom je vizuelno lakši u svakom kupatilu. Čiste linije (kako WC-a, tako i bideta) doprinose konačnom stilu kupatila. Bidet može biti zamenjen higijenskim tušem ili WC-om sa integrisanim sistemom pranja.

Članak se nastavlja posle reklama

Veliki umivaonik sa odgovarajućim nameštajem

Prednja strana umivaonika, bilo da je jednostruka ili dvostruka, zajedno sa područjem tuša ili kade, čini estetski najvažniji deo kupatila. Obnavljanje ove prednje strane sa posebnom oblogom i odgovarajućim nameštajem koji kombinuje dizajn i funkcionalnost sa dovoljno prostora za odlaganje doprineće osveženju prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Kabine za deljenje prostora u većem kupatilu

Ako imate dovoljno prostora u kupatilu, kreiranje racionalne i praktične distribucije pomoću kabina može biti odličan potez. Postavljanje dve kabine jednu pored druge, jedna sa tušem, a druga sa WC-om, omogućiće korišćenje kupatila istovremeno od strane dve osobe bez gubitka privatnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Posebne obloge za uređenje kupatila

Igrajte se sa vizuelnim efektima posebnim oblogama na zidovima tuša ili kade i zida ispred ormara sa umivaonikom. Razmotrite obloge koje pružaju teksturu, poput riblje kosti sa različitim nijansama ili onih koje imitiraju veći nepravilan pločnik sa ručno rađenim karakterom. Ove obloge se dobro kombinuju sa glatkim i mat pločicama.

Članak se nastavlja posle reklama

Uređenje kupatila: Viseće lampe

Elegantne i posebne viseće lampe mogu dodati sofisticiranost vašem kupatilu. Razmislite o mestu gde postaviti jednu ili više visećih lampi kako biste dodatno istakli određene delove prostora, poput područja kade ili ogledala iznad ormara sa umivaonikom.

Prirodna svetlost

Ako imate prozor u kupatilu, to može doprineti celokupnom dekoru i blagotvorno delovati na prostor. Čak i ako nemate prozor, razmotrite staklene pregrade ili otvore koji će omogućiti svetlosti iz susedne prostorije da prosvetli kupatilo.

Članak se nastavlja posle reklama

Samostojeća kada

Ako vam prostor to dozvoljava, planirajte postavljanje samostojeće kade zajedno sa tušem. Ovo može biti dragocen dodatak za opuštajuće trenutke u kadi. Razmislite o mestu gde će biti postavljeno odvajanje za unos vode i drenažu, kao i o tome da li će slavine biti samostojeće ili zidne.

Članak se nastavlja posle reklama

Ove promene i radovi će zasigurno unaprediti vaše kupatilo, pružajući mu osvežen izgled i povećavajući funkcionalnost prostora.


Borjana Božić

digitalgenetics/gettyimages