Opuštajuće boje za kupatilo: 4 primera koji će vam pomoći u odabiru

by | 20 marta, 2023

Odaberite ove opuštajuće boje za kupatilo kako biste dobili prostoriju koja će predstavljati oazu mira u domu. Donosimo vam 4 primera koji će vam pomoći u odabiru. 

 

Idealne i opuštajuće boje za kupatilo

Prava paleta boja može doprineti mirnom i sofisticiranom kupatilu koje će predstavljati mesto za opuštanje nakon napornog dana. Prilikom odabira boja za kupatilo možete se voditi ličnim željama, ali određene nijanse su poznate po svom umirujućem efektu.

Neke od njih su upravo ono što biste očekivali – prirodni tonovi koji provereno deluju relaksirajuće, međutim koriste se boje koje možda ne biste očekivali. Tamne, duboke nijanse koje obavijaju prostor, ili energičniji tonovi koji unose toplinu u čistu i pomalo sterilnu prostoriju poput kupatila.

 

Opuštajuće boje za kupatilo: tamnosiva

Ako želite prostor koji je savršen za relaksaciju tela i uma, onda je tamno siva boja, koja je na granici da postane crna savršen izbor. To je nijansa koja stvara osećaj beskonačnosti i samim tim je idealna za opuštanje. Istovremeno, ova boja provereno stvara osećaj topline i privatnosti. Može lako doprineti eleganciji, a pored nje će svi ostali materijali doći do izražaja.

Nijanse zelene – opuštajuće boje za kupatilo

Ako želite da postignete mirno kupatilo, razmislite o zelenoj boji u kupatilu. Tačnije o nijansama morske pene ili mahovine. Ove nijanse su fantastičan izbor jer je zelena boja poznata po tome da jednako opušta ali i deluje energično. Osim toga, zelena boja je poznata asocijacija na prirodu o čijem smirujućem efektu već mnogo znamo.

Opuštajuće boje za kupatilo: prirodni tonovi

Zemljani tonovi su bogati, topli i stvaraju osećaj komfora. Materijali kao što su drvo, beton, gips ili kamen imaju svoje prirodne tonove koji mogu da budu sasvim moderni i opuštajući kada se koriste u dizajnu kupatila. Razmislite o nijansama peska, gline, pampas trave, trske i još mnogih koji utiču na spokojan ambijent.

Ružičasta boja u kupatilu

Ružičasta je boja koja nikada ne izlazi iz mode. Ružičasta sa sivim ili smeđim nijansama doneće opuštajući osećaj u kupatilu, pa neka ova boja bude jedna od opcija kada budete birali kolorit u kupatilu.

Ako želite da ambijent vašeg kupatatila bude oaza mira, ove boje bi trebalo da imate u vidu.

 

 

 

 

Borjana Božić

Suchada Tansirimas/gettyimages