Neophodne stvari u kuhinji: Ovih 5 elemenata morate ispoštovati

by | August 10, 2023
Neophodne stvari u kuhinji

Ako želite da svoju kuhinju pretvorite u pravu kulinarsku oazu, onda ove neophodne stvari u kuhinji ne smeju izostajati. 

Neophodne stvari u kuhinji: Uz njih će sve biti lako

Kuhinja je prostor gde se kulinarska strast susreće sa toplinom doma. Upravo zbog toga, važno je da ovaj prostor bude multifunkcionalan, praktičan, ali i mesto gde možete deliti bliske trenutke sa svojom porodicom. Naročito ako volite da eksperimentišete sa pripremom hrane i raznim receptima, onda vam je dobro organizovana kuhinja preko potrebna.

Ideje i saveti: Kako odabrati idealno osvetljenje kuhinje

Dobro osvetljenje je obavezno

Za funkcionalnu kuhinju, adekvatno osvetljenje je neophodno. Najbolje bi bilo kombinovanje različitih izvora svetlosti poput plafonskih, ugradnih ili svetla ispod ormara. Veoma je važno da vidite šta radite prilikom kuvanja. Osim toga, strateški dobro postavljeno svetlo poboljšava lepotu kuhinje naglašavajući njene detalje.

Neophodne stvari u kuhinji: Kuhinjsko ostrvo

Ako imate dovoljno prostora, postavljanje kuhinjskog ostrva, poluostrva ili bar šanka će pretvoriti vašu kuhinju u multifunkcionalni raj. Osim toga, ovakav dodatak stvara odličan društveni prostor.

Pametna slavina

Automatska ili pametna slavina je jedna od najpopularnijih opcija u svetu kuvanja. Ovakve slavine imaju senzore koji detektuju kada je potrebno pokrenuti ili prekinuti dotok vode, a takođe reguliše i njenu temperaturu. Osim što ćete štedeti vodu na ovaj način, ovo je veoma praktično kada pripremate hranu.

Neophodne stvari u kuhinji: Kuke za skladištenje

Kuke za kačenje kuhinjskog pribora su jedna od najpraktičnijih i najekonomičnijih opcija za skladištenje u kuhinji. Ovde možete kačiti alate poput kutlača, krpa i razne druge stvari koje vam trenutno samo zauzimaju mesto u fioci.

Fioke na izvlačenje

Drugo praktično rešenje su fioke na izvlačenje u ormarićima.Ovaj tip fioka su idealni za skladištenje, a skriveni su od oka. Osim toga, štede vašu kičmu od saginjanja i pretraživanja stvari duboko u ormaru. Posebno su idealni za tiganje i lonce.

Dakle, uz ovih nekoliko elemenata imaćete vašu kuhinju iz snova. Pripremanje hrane u njoj će biti lakše nego ikad, a taj prostor ćete rado deliti i sa svojim najmilijima.


Snezana Vranic

hikesterson/GettyImagesPlus