Kuhinja bez visećih elemenata: Organizacija u malom prostoru

by | September 27, 2023
Kuhinja bez visećih elemenata

Organizacija kuhinja bez visećih elemenata nije nikakav problem, čak i ako imate malu kuhinju. U nastavku pogledajte savete kako da svemu pronađete mesto.

Kuhinja bez visećih elemenata: Organizacija u malom prostoru

Otvorene police

U kuhinji bez visećih elemenata, otvorene police su idealno rešenje za odlaganje. Ne samo što će pružiti dodatan prostor za tanjire, kuhinjski pribor, šerpe i slično, već će upotpuniti dizajn kuhinje i ponašati se poput dekorativnog elementa.

Jednostavno ih popunite malim detaljima poput biljke na bočnoj strani ili kuvara sa receptima.

Kuhinja bez visećih elemenata: Polica duž zida

Zid možete ostaviti potpuno praznim ili postaviti policu duž celog zida vaše kuhinje koja se nastavlja i na bočnim zidovima. Idealno je postaviti je na visinu između 50 i 80cm iznad donjeg kuhinjskog elementa. Ispod police možete organizovati začine i kuhinjski pribor u korpe za jednostavan pristup.

Kuhinjska radna ploča

Za organizaciju kuhinjskog pribora možete koristiti i kuhinjsku radnu ploču. Maksimalno je iskoristite organizovanjem u korpe, stalke i prenosive police. Ipak, vodite računa da ostavite dovoljno prostora kako biste mogli nesmetano pripremati hranu.

Ugao kuhinje

U ovom projektu u kojem su zidovi prazni ali dolaze u centar pažnje zahvaljujući tapetama koje ih prekrivaju, iskorišćen je ugao za stvaranje otvorene police. Ovo rešenje je ključno za organizovanje kuhinje bez visećih elementara. To je lagana, ali praktična kompozicija, posebno ako iskoristite vertikalan prostor.

Fijoke

Kako nema visećih elemenata, pored donjih – fijoke su spas za organizaciju kuhinje. Možete ih maksimalno iskoristiti korišćenjem pregrada i dobrog plana. Visoke fijoke mogu poslužiti za skladištenje posuđa, tako da je sve skriveno i dobro organizovano.

Kuhinjsko ostrvo

Dodatan prostor u kuhinji pružiće i kuhinjsko ostrvo. Potražite model koji u sebe ima ugrađene donje kuhinjske elemente makar sa jedne strane kako biste ga mogli iskoristiti za skladištenje posuđa ili namirnica. Radna površina može ostati potpuno čista ili idealno mesto za prenosive police i suptilnu dekoraciju.

Kuhinjsko ostrvo za malu kuhinju: Evo kako da ih odaberete


Miljana Momirović

sergiophoto84/GettyImagesPlus