Jesenja dekoracija dvorišta: 7 ideja za topao i udoban ambijent

by | September 17, 2023
Jesenja dekoracija dvorišta

Od mekanih ćebadi i bundeva do prigušenog osvetljenja, jesenja dekoracija dvorišta zaista ima posebnu čar jer pruža osećaj ušuškanosti u prostoru.

Jesenja dekoracija dvorišta: 7 ideja za topao i udoban ambijent

Uključite vatru

Vatra u dvorištu ili na balkonu zapravo izgleda bolje nego što zvuči. Ne samo da obezbeđuje izbor svetlosti i toplote u prohladnim noćima, već doprinosi čarobnoj jesenjoj atmosferi.

Dostupne su mnoge opcije, uključujući elegantne vatrene stolove sa poklopcima, ugrađene kamine ili jednostavne betonske posude za vatru. Izaberite onu opciju koja odgovara izgledu i veličini vašeg prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesenja dekoracija dvorišta: Kreveti za biljke

Početak jeseni je savršeno vreme da osvežite te krevete za biljke. Uklonite staro i umorne letnje cveće i zamenite ih sortama sa nijansama jeseni koje će izgledati veličanstveno do prvog mraza (a u nekim slučajevima i posle).

Jesenja dekoracija dnevne sobe: Isprobajte ove trikove

Članak se nastavlja posle reklama

Meko osvetljenje

U jesen imamo manje dnevnih sati, ali to nije razlog da provodimo manje vremena napolju. U zavisnosti od vašeg budžeta i stila, imate različite opcije osvetljenja za osvetljavanje vašeg dvorišta.

Članak se nastavlja posle reklama

Za jednostavno rešenje, odlučite se za niz svetla oko svog prostora, fenjere i sveće. Ako želite da uložite malo više, postavite osvetljenje u dvorištu na različite nivoe, ali se pridržavajte mekog sjaja kako biste ambijent održali mekim i privlačnim.

Prirodne teksture i neutralni tonovi

Za taj šik jesenji izgled bez napora, ove sezone koristite mnogo prirodnih materijala kada budete uređivali vaše dvorište.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako tražite ažuriranje nameštaja za dvorište, razmislite o drvenim modelima u neutralnim nijansama.

Mešanje različitih tekstura zaista sprečava da neutralna pozadina izgleda previše ravno. Razmislite o tome da postavite keramičke posude sa cvećem, metalik obojene bundeve ili ćebad od veštačkog krzna.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesenje boje

Ako uređujete dvorište za jesen, nećete pogrešiti sa toplim nijansama. Samo nekoliko narandžastih jastuka može biti sve što je potrebno da se vaš prostor brzo osveži, možda u kombinaciji sa mekanim kariranim ćebetom kada sunce zađe.

Ako imate pokriveno dvorište, možete napraviti i baštenski paravan sa tkaninama kako biste pružili više skloništa i privatnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Bundeve

Ništa ne govori o jeseni kao bundeve – pa zašto ne biste uneli ovo šareno povrće u svoju sezonsku šemu na terasi?

Postavite kombinaciju bundeva svih oblika i veličina u starinske korpe, postavljene oko vašeg prostora za sedenje na otvorenom. Velika oslikana bundeva može se koristiti kao sezonski središnji deo vašeg stola na otvorenom ili možete postaviti jednu ili dve pored vrata. Možete čak i da izdubite jednu da napravite sadilicu za bundeve za svoje cveće.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesenja dekoracija dvorišta: Tepih

Ako još niste investirali u tepih na otvorenom, jesen je savršeno vreme za to. On će pružiti meku udobnost pod nogama, kao i dodatnu teksturu i estetiku vašem dvorištu.

Tepisi su jednostavno jedan od najelegantnijih načina da produžite upotrebu vašeg dvorišta kako temperature padaju. Isprobajte jedan u toplim ili neutralnim tonovima za dodatni jesenji osećaj, pazeći da dopunjuje ostatak vaše dekoracije.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović