Jesenja dekoracija terase: Topla magija na balkonu

by | October 14, 2023
Jesenja dekoracija terase

Niske temperature ne znače i manje provedenog vremena na balkonu. Jesenja dekoracija terase doprineće prijatnom ambijentu čak i u večernjim satima.

Jesenja dekoracija terase: Topla magija na balkonu

Stolovi za vatru

Razmislite o stolovima za vatru na gas ili drva kako biste zagrejali balkon tokom niskih temperatura i uživali u večernjim satima. Ne samo da deluju kao fokusna tačka, već i doprinose mekom ambijentu.

Ukoliko imate mali balkon, postoji alternativa da prostor učinite prijatnim.

Članak se nastavlja posle reklama

Električni grejač (zidni ili samostojeći) takođe može biti dobro rešenje. Osim toga, podno grejanje je uvek izbor.

Ako planirate da provedete večernje sate na balkonu, možda je vreme da nadogradite svoj balkon udobnijim nameštajem koji je izdržljiv na vremenske prilike. Uvek možete dodati i nekoliko deki i dekorativnih jastuka.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesenja dekoracija dvorišta: 7 ideja za topao i udoban ambijent

Jesenja dekoracija terase: Ambijentalna svetla

Kada padne sumrak, izbor slojevitog osvetljenja će dodati taj najvažniji sjaj idejama za balkon kako biste stvorili udoban i ugodan ambijent za opušteno piće sa prijateljima. Lampe i fenjeri su jedna od najlakših opcija.

Članak se nastavlja posle reklama

Viseće osvetljenje takođe stvara bajkovitu atmosferu, a i mirisne sveće mogu biti jedan od izvora svetlosti (i mirisne arome).

Članak se nastavlja posle reklama

Što se tiče osvetljenja, hladniji meseci su savršeni za uvođenje više ambijentalnih izvora. Stone lampe, viseća svetla i sveće mogu pužiti meki sjaj, suprotstavljajući se ranim zalascima sunca i često sivom zimskom nebu.

Fokusna tačka

Bez obzira na to da li nameravate da koristite prostor na svom balkonu, odluka o pravom nameštaju za sedenje može da učini sve što će vam pomoći da uživate u njemu. Na raspolaganju je mnogo opcija, uključujući ljuljaške i koja vam daju savršeno mesto za sklupčanje u bilo koje doba godine.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodajte i mnogo dekorativnih jastuka sa navlakama koje su otporne na vremenske uslove i meke, udobne deke da bi uživanje na balkonu bilo još primamljivije.

Topli napravljeni od materijala otpornih na vremenske prilike takođe je zgodan način za poboljšanje osećaja topline i udobnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Tekstura

Uredite svoj balkon kako biste mogli da uživate u jutarnjoj kafi bez obzira na vremenske prilike.

Dodavanje bogatih slojeva teksture vašem dizajnu balkona doprineće neverovatnoj atmosferi. Sve je u mešanju grubog sa glatkim i mekim. To znači da možete da izaberete kamenčiće, pletenu stolicu ili set mat šolja koje privlače pažnju na sebe, čineći da se određeni aspekti ističu više od drugih, tako da postaju akcenti.

Članak se nastavlja posle reklama

Izaberite teksturirane jastuke i prekrivače u paleti toplih, zemljanih tonova i opremite balkon krupnim nameštajem da biste stvorili ugodan i privlačan ambijent.


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus