Francuski balkon u vašem domu: 5 romantičnih i vintidž ideja

by | August 6, 2023
Francuski balkon

Ne postoji ništa poput uživanja na jugu Francuske, ali možete lako da stvorite ovu atmosferu i dizajnirate vaš lični šarmantni francuski balkon.

Francuski balkon u vašem domu: 5 romantičnih i vintidž ideja

Prostor za sedenje

Za pravi francuski stil, okrenite se izdržljivim nameštajem za sedenje od kovanog gvožđa ili čelika (iako ni nameštaj od drveta nije neuobičajen).

Francuski stil: 6 saveta za raskoš u domu

Članak se nastavlja posle reklama

Teksture

Omekšajte svoj nameštaj (iznutra ili spolja) dekorativnim jastucima i prostorikama sa uzorkom koji prikazuje romantične, pastoralne scene.

Pokrijte svoj sto stolnjakom od francuskog platna za minimalistički stil. Ili pokušajte sa tradicionalnim provansalskim uzorkom u plavoj i žutoj, sa motivima poput limuna, suncokreta, lavande ili maslina.

Za fensi efekat tokom ručavanja na balkonu postavite i lanene ubruse. Neverovatna stvar u vezi sa ovim materijalom (slično kao vino!) je da se vremenom samo poboljšava — što ga više koristite i perete, izgleda mekše i otpornije.

Članak se nastavlja posle reklama

Posuđe za francuski balkon

Ako servirate piće, postavite tradicionalne francuske čaše koje vizuelno odišu luskuzom.

Antički detalji

Francuski balkoni poznati su po biljkama i cvećem koje ih krasi. Čak i ako niste vešti, uključite manje zahtevne biljke. Potražite vintidž saksije napravljene od gline ili terakote. Uobičajene saksije u Francuskoj ukrašene su reljefnim elementima i najčešće su u prljavobeloj boji.

Članak se nastavlja posle reklama

Često ćete naći vrtove francuskih zamkova sa statuama, ali antičke i betonske replike mogu biti skupe. Potražite statue u ovom stilu za uređenje vašeg balkona koji će odmah dobiti potpuno drugačiji ambijent.

Članak se nastavlja posle reklama

Suncobran

Posebno oblikovani modeli sa nazubljenim resama ili naboranim ivicama često se viđaju na francuskim balkonima i dvorištima. Ne samo da ćete ostati zaštićeni od direktnog sunca, već će vaš balkon dobiti završni dodir Francuske koji je falio.


Miljana Momirović

encrier/GettyImagesPlus