Vintidž dnevna soba: 9 saveta za romantičnu i toplu atmosferu

by | June 17, 2023
Vintidž dnevna soba

Ima posebnu čar, osećaj topline i dobrodošlice – vintidž dnevna soba zaista pleni posebnom energijom koja čini prostor udobnijim. Otkrivamo kako da je uredite.

Vintidž dnevna soba: 9 saveta za romantičnu i toplu atmosferu

Stare knjige

Ima nešto u ishabanim koricama starih knjiga što odmah čini da dnevna soba deluje prijatnije i pruža joj karakter. Bez obzira da li već duže vreme sakupljate polovne knjige ili ste neke nasledili od članova porodice, razmislite o tome da ih stavite na izložene police umesto da ih sklanjate po strani. Osim toga, neke od njih možete okrenuti tako da bočna ivica sa naslovom bude okrenuta ka zidu i na taj način dodati neutralnu boju u prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Zagrejte taman nameštaj

Ako vaša dnevna soba ima podove od tamnog drveta ili nameštaj u tamnim tonovima, zagrejte ih tepihom ili dekorativnim jastucima u toplim bojama.

Vintidž dnevna soba: Zlatni sjaj

Da biste u dnevnu sobu uneli usećaj intimnosti i udobnosti, koristite zlatne tonove kroz dekorativne predmete. Osim toga, možete pružiti šansu i zlatnoj završnoj obradi na zidovima za bogati i mekani izgled prostorije.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintidž i moderno

Ako je većina predmeta u vašoj dnevnoj sobi super savremena i moderna, izložite i neke vintidž dekorativne predmete ili staromodni nameštaj. Ovaj spoj pružiće neku posebnu čar i toplinu zbog čega ćete se osećati prijatnije.

Članak se nastavlja posle reklama

Postavljanje zavese

U slučaju da vaša dnevna soba deli prostor sa trpezarijom ili kuhinjom, možete postaviti lagane poluprovidne zavese kako biste zonirali vaše mesto za opuštanje i pružili sebi dozu privatnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Teksture i slojevi

Iako boje mogu pomoći da ulepšate sobu, to nije jedini način. Mekane i teksturom bogate nameštaja u kombinaciji rustičnim komadima drveta i mnoštvom vintidž akcenata stvaraju vrlo prijatan prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintidž dnevna soba: Kućni bar

Ništa ne opušta i ne stvara dobar provod kao kućni bar u dnevnoj sobi. Komodu možete pretvoriti u vaš kutak za pića i izložiti čaše za šampanjac, vino i viski za stvaranje zabavne atmosfere.

Članak se nastavlja posle reklama

Neobičan raspored

Garnituru, sofe i komode možete postaviti pod uglom kako biste razbili monotoniju dnevne sobe i učinili je asimetričnom, što doprinosi zabavnom prosotru. Estetski je osvežavava i čini jedinstvenom, što zauzvrat formalnoj dnevnoj sobi daje energiju koja inspiriše kreativnost i opušta goste.

Vintidž dnevna soba: Printovi

Šta je prijatnije od dnevne sobe vaše bake? Usmerite ga prihvatanjem staromodnih trendova i vintidž printova na dekorativnim jastucima ili nameštaju. U kombinaciji cvetnog, kariranog i džemper printova sa modernim akcentima, vaša dnevna soba dobiće potpuno novi ambijent.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus