Top 5 boja za dnevni boravak koje će biti u trendu decenijama

by | February 23, 2024
Top 5 boja za dnevni boravak koje će biti u trendu decenijama

Ako planirate da osvežite boje u svom dnevnom boravku, želite da odaberete boju koja će izdržati test vremena.

Trend boja za dnevni boravak: Ove nijanse ne gube svoju popularnost

Da biste odabrali savršenu nijansu koja će zaista trajati, morate razmišljati izvan trendova. U tom smislu, treba odabrati nijanse koje su se pojavljivale u dnevnim boravcima decenijama unazad, pouzdane nijanse koje podsećaju na prirodu.

Nežne neutralne nijanse

Peskovite bež, svetle smeđe i zemljane neutralne boje uvek su dobitna ideja za boje dnevnog boravka, donoseći toplinu u prostorijama koje gledaju na sever i koje treba malo zagrejati. Sa korenima čvrsto u prirodi, podtonovi crvene i smeđe čine stvari udobnijim u dnevnom boravku i to je izgled koji ide uz svaki stil dekora, od minimalističkog do više maksimalističkog estetskog pristupa.

Zeleni podtonovi

Pravilo koje sam čula iznova i iznova od dizajnera je da nikada ne idete na čistu belu. Može da funkcioniše u kuhinji ili kupatilu, prostorijama gde funkcija zahteva čistu i besprekornu estetiku, ali u dnevnoj sobi može delovati surovo i hladno. Umesto toga, predlažemo da odaberete kremastu belu, sa podtonom koji donosi dubinu.

Tople nijanse sive

Siva je dugo bila popularna u dnevnom boravku, ali se udaljavamo od inherentne hladnoće sive, umesto toga favorizujemo topliju sivu sa podtonovima smeđe.

Boje dragulja

Ako želite nešto malo smelije, tada se možete osloniti na draguljske tonove kako biste uneli trajan i klasičan izgled u svoj dom. Oni su tamni, raskošni, tajanstveni i stvaraju udoban, prijatan osećaj.

Teget plava boja za dnevni boravak

Plava je još jedna uobičajena boja. Dok može delovati hladno, takođe može delovati rafinirano i elegantno. Svijetloplave osvežavajuće nijanse poput Farrow & Ball-ovog Yondera trenutno su popularne u dnevnoj sobi, dok tamnije nijanse plave nude više vremenski postojan izgled.

Uz ove predloge boja, možete stvoriti dnevni boravak koji će biti elegantan, udoban i trajno moderan. Bez obzira na stil dekora koji preferirate, ove boje će ostati relevantne i estetski privlačne godinama unapred.


Borjana Božić

Farid Ahmad/gettyimages