Najlepši tepisi za dnevnu sobu su u ovim bojama

by | October 26, 2023
Tepisi za dnevnu sobu

S obzirom da su veliki deo prostora, tepisi za dnevnu sobu doprinose boljem utisku i upotpunjuju ambijent. Ove 4 boje tepiha su najpoželjnije.

Najlepši tepisi za dnevnu sobu su u ovim bojama

Neutralne boje

Definitivno najpopularniji izbor boje za tepih u dnevnoj sobi su neutralni tonovi. Odabir tepiha u bež, sivoj ili prljavobeloj boji pruža mogućnost da budete smeli sa bojama na drugim mestima u dnevnom boravku.

Bilo da je to na vašim zidovima, garnituri ili dekorativinim predmetima, tepisi za dnevnu sobu u neutralnoj boji su odlična osnova za početak vaše unutrašnje šeme.

Neutralne boje takođe pružaju topao i ugodan ambijent u dnevnoj sobi koja stvara prijatno okruženje za prijatelje i porodicu.

Prugasti tepisi za dnevnu sobu

Za dodatno interesovanje u prostoru, izbor prugastog tepiha je još jedna opcija. Iako se možete odlučiti za šareni tepih za dnevni boravak, neutralne boje su pogodne za suptilniji izgled.

Prugasti tepisi za dnevnu sobu je još jedan popularan trend ove godine, koji omogućava vda unesete ličnost, vizuelni interes i karakter u svoj dom. Bezvremenska privlačnost i upečatljiv je i zanimljiv, ali ipak dovoljno suptilan da ne dominira prostorom.

Terakota tepih

Ako tražite boju koja je živahnija od neutralnih, ali i dalje izgleda bezvremensko i ne prevladava dnevnu sobu, odlučite se za terakota tepih.

Kada birate odgovarajući tepih za dnevnu sobu, topla terakota izgleda neodoljivo. Ova boja tepiha se lepo slaže sa rustičnim drvenim nameštajem za dnevni boravak, upotpunjujući celokupnu atmosferu doma.

Crni tepih

Da biste upotpunili tamnu dnevnu sobu, izbor tepiha u crnoj boji je još jedna opcija koju su dizajneri enterijera odobrili. Ova boja je veoma potenjena opcija i mnogi je automatski odbacuju.

Ako se pažljivo odabere, crni tepih može podići utisak o dnevnoj sobi na viši nivo i pružiti notu luskuza. To je sjajan izbor za sve koji žele da unesu malo drame u svoju dnevnu sobu. Dobro se slažu sa smaragdnozelenom, rubincrvenom ili drugim nijansama sive.

Međutim, dekorativni predmeti bi trebali biti u svetlijim bojama na drugim mestima u dnevnoj sobi ako se odlučite za ovu nijansu tamnih tonova za tepihe.

 

 

Miljana Momirović

hemul75/GettyImagesPlus